Verslag sprintrace Oostenrijk | Verstappen pakt overwinning, Leclerc wint Ferrari-gevecht Formule 1
Formule 1

Verslag sprintrace Oostenrijk | Verstappen pakt overwinning, Leclerc wint Ferrari-gevecht

Verslag sprintrace Oostenrijk | Verstappen pakt overwinning, Leclerc wint Ferrari-gevecht

Max Verstappen heeft de sprintrace in Oostenrijk weten te winnen, zonder enige echte moeite. Charles Leclerc probeerde direct de aanval te zoeken bij de Nederlander, maar kwam daardoor in een gevecht terecht met Carlos Sainz. Daardoor start Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk ook vanaf de eerste plek, met de beide Ferrari-coureurs achter zich. Het was een sprintrace waar de nodige inhaalacties te zien waren.

Meteen al een opmerkelijk gezicht tijdens de opwarmronde, waar Fernando Alonso nog op de krik stond. Een elektrisch probleem zorgde ervoor dat de Alpine-coureur niet weg kon komen, en dus werd hij direct de pitstraat ingereden. Op dat moment vertrokken de overige negentien rijders om hun banden op te warmen. Aan het einde van die ronde was het Guanyu Zhou die stil kwam te staan, en dat zorgde voor een tweede opwarmronde.

Verstappen weet eerste plaats te behouden

Zhou kwam uiteindelijk weg vanuit de pitstraat, maar Alonso redde de start van de sprintrace niet. En dus ging het veld van start met negentien coureurs. Verstappen kwam redelijk weg, maar Leclerc zat er al vrij snel naast. Door het gevecht tussen die twee, kon Sainz aansluiten en de plek van zijn teamgenoot overnemen. Daardoor ontstond er een gevecht tussen de Ferrari-coureurs. Leclerc pakte dan ook snel zijn plek weer terug van Sainz, maar Verstappen was op dat moment al weggereden.

Het gevecht tussen de twee was nog lang niet afgelopen, want Sainz wist vlak achter zijn teamgenoot te blijven rijden. In een eerste poging kwam de Spanjaard dicht in de buurt, maar zeker niet ernaast. In een tweede poging lukte het Sainz wel om naast Leclerc te komen, maar ook die aanval werd afgeslagen. Over de boordradio gaf Sainz dan ook aan dat het gevecht vooraan zou plaatsvinden met Verstappen, een kleine sneer naar Leclerc en het team.

Terwijl de Ferrari-rijders vooral met elkaar in gevecht zijn en Verstappen een comfortabele voorsprong wist te behouden, zijn er vooral veel gevechten achterin het veld. Pérez kende een goede start vanaf de dertiende plek, en in twaalf rondjes wist de Mexicaan al naar de vijfde plaats te komen. Ondertussen was het Sebastian Vettel die in de grindbak terecht kwam, nadat Alexander Albon hem aantikte. De Duitser kwam achteruit wel weer weg.

Frustratie bij Hamilton door Schumacher

Voor Lewis Hamilton was het een frustrerende sprintrace, want de Brit kwam niet voorbij aan Mick Schumacher. De Duitser reed op een belangrijke positie, want met de achtste plaats zou hij er weer een punt bij mogen schrijven. Hamilton probeerde het nog met verschillende pogingen, maar doordat Schumacher telkens DRS had van Kevin Magnussen, was het bijna niet te doen voor de Mercedes-coureur.

In ronde 21 was het dan eindelijk zover voor Hamilton. Met een betere exit wist hij voorbij Schumacher te komen, doordat de Haas-coureur geen DRS meer kreeg van Magnussen. Dat zorgde dan ook voor een puntje bij Hamilton. De meeste punten waren voor Verstappen, die als eerste over de streep kwam, zonder moeite. Leclerc en Sainz werden tweede en derde. Russell, Pérez, Esteban Ocon en Magnussen zijn de overige coureurs in de top acht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws