Update | Verstappen: 'Als je teveel gedronken hebt, kan je beter naar bed gaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen: 'Als je teveel gedronken hebt, kan je beter naar bed gaan'

Update | Verstappen: 'Als je teveel gedronken hebt, kan je beter naar bed gaan'

Max Verstappen heeft zich uitgelaten over de toenemende onsportiviteit van Formule 1-fans. In Silverstone werd er boe geroepen naar de Nederlandse coureur, die dit weekend op een stuk meer steun kan rekenen. Nu is het Lewis Hamilton die toegejuicht werd nadat hij de muur vond gedurende de kwalificatie op de Red Bull Ring. Verstappen heeft geen goede woorden over voor publiek dat specifieke coureurs uitjoelt.

'Dat zijn geen echte F1-fans. Ze kunnen niet echt genieten van wat er werkelijk gaande is op het moment. Er zijn nu namelijk veel geweldige coureurs die het werkelijk tegen elkaar op kunnen nemen', zo laat de Limburger zich uit over wat hem overkwam in Groot-Brittannië. De toeschouwers zouden niet zozeer bezig moeten zijn met de rivaliteiten, maar met het feit dat de actie op het asfalt anno 2022 bijzonder aantrekkelijk is.

In de afgelopen jaren was het Mercedes dat de toon zette, op 2021 na. Na de reglementswijzigingen zijn er echter eigenlijk constant wel twee teams die voor de overwinning kunnen strijden. 'Dat waarderen zij niet en dat is zonde. Hoe vaak is hier nou sprake van? Een rivaliteit van deze intensiteit, of zulke zware gevechten. De supporters die dat doen, houden niet echt van de sport.'

Verstappen geen voorkeur voor Leclerc of Hamilton

Verstappen tackelt in 2022 een volledig nieuwe uitdaging. In nieuw materiaal moet hij het plots niet tegen zijn titelrivaal van 2021 opnemen, maar heeft hij in de vorm van Charles Leclerc een nieuwe tegenstander gevonden. 'Het maakt mij niet uit wie ik tegenkom, als ik maar win', benadrukt hij in een interview met The Guardian. 'Dat is het belangrijkste gevoel.'

'Er rijden veel goede coureurs in de F1 en wanneer je het tegen deze heren opneemt, haal je daar plezier uit', voegt hij daaraan toe. Of het nou een zevenvoudig wereldkampioen is of een Ferrari-coureur die nog nooit een wereldtitel gepakt heeft, Verstappen gaat het vooral om hoe de strijd op het asfalt voelt.

Toch is er wel degelijk een verschil te vinden tussen hoe Verstappen met Leclerc omgaat in vergelijking met Hamilton, op én naast het circuit. 'Het gaat allemaal om marges en hoeveel je elkaar respecteert op het circuit. Ik ken Leclerc al lang en heb veel meer tegen hem geracet. Ik denk dat je kan stellen dat wij elkaar beter begrijpen', zo verklaart Verstappen dat verschil.

Update 21.10u (10/07) | Verstappen: 'Als je teveel gedronken hebt, kan je beter naar bed gaan'

Na zich eerder al uit te laten over onsportieve toeschouwers, laat Max Verstappen nu ook weten wat hij van het grensoverschrijdende gedrag vindt dat sommige toeschouwers getoond hebben op de Red Bull Ring. Hij heeft het over 'schokkende teksten', en stelt dat alcohol geen reden is om te doen en laten wat je zelf wil.

'Hier zouden we het niet over hoeven hebben', meldt de Nederlander kritisch ten overstaan van onder meer NOS. 'En: het is geen excuus, maar feest en alcohol leiden soms tot dom gedrag. Als je teveel gedronken hebt, kan je beter naar bed gaan, je roes uitslapen en 's ochtends weer nuchter opstaan', zo luidt het advies van de Red Bull-coureur.

Verstappen zag hoe er zo'n 50.000 toeschouwers naar Spielberg toegetrokken waren om een weekend te feesten en te drinken, maar ook om van de sport te genieten. Dit gebeurde met fakkels en al. 'Mensen moeten niet met die fakkels gooien zodat ze op het gras en te dicht bij het circuit komen. Dat is te gevaarlijk. Houd ze op de tribune, de wind zorgt voor de rest.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws