Verstappen apetrots na uitgekiend optreden in Hongarije: 'Red Bull heeft dat' Formule 1
Formule 1

Verstappen apetrots na uitgekiend optreden in Hongarije: 'Red Bull heeft dat'

Verstappen apetrots na uitgekiend optreden in Hongarije: 'Red Bull heeft dat'

Max Verstappen is tevreden na zijn zege tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull Racing-rijder begon de wedstrijd vanaf P10, maar wist hem toch te winnen, deels vanwege strategische missers van Ferrari. In gesprek met Viaplay legt hij uit dat de overwinning beslist niet rechtdoorzee was, en gaat hij ook nog even in op zijn spin op de Hungaroring.

'Het was een lastige race, maar qua strategie hebben we het goed uitgespeeld', laat hij weten in een eerste reactie aan het Nederlandse Formule 1-medium. 'De out-laps waren erg belangrijk, en die hadden we goed voor elkaar', voegt hij daaraan toe. Tijdens die out-laps konden coureurs niet teveel pushen, want dat zou negatieve gevolgen hebben voor de rest van de stint.

Maar niet alleen op de banden moest goed gelet worden. Aan boord bij de Red Bull Racing RB18 hoorden we in de openingsfase dat er iets misging. Verstappen licht het toe: 'Na vijf ronden kreeg ik al een probleem met de koppeling, dat was dus lastig. Uiteindelijk wist ik de wedstrijd alsnog te winnen.' Wat er met de koppeling aan de hand was, geeft hij verder niet vrij.

Verstappen wist de Grand Prix te winnen vanaf de tiende plek, en heeft die zege deels te danken aan het feit dat Red Bull uitstekend werk leverde. 'We zeiden voorafgaand aan de race al dat we kalm moesten blijven en dat hebben we zeker gedaan', merkt hij tevreden op. 'We mogen niet klagen, maar ik ben wel iemand die meteen kijkt wat er beter had gekund, dus dat gaan we nu doen.'

Verstappen met een spin

Ook ervoer Verstappen tijdens de wedstrijd een spin. Nadat hij Charles Leclerc ingehaald had, verloor hij de achterkant in de laatste sector, draaide hij 360 graden en kon hij zijn weg weer vervolgen. 'Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar uiteindelijk kwam het goed', wil hij er over kwijt.

Verstappen trots op strategische team Red Bull

Op strategisch gebied was Red Bull te Boedapest een klasse apart. Ferrari maakte enkele discutabele keuzes die Carlos Sainz en Leclerc podiumplekken kostten, Red Bull hielp haar coureur juist aan een zege. 'Ik denk dat het toont hoe snel Red Bull kan reageren. We planden om op de harde band te beginnen, deden een verkenningsronde en wisten dat het niet zou werken', geeft de Limburger toe.

'Toen wisselden we naar de softs. Het toont aan dat we op onszelf vertrouwen. Daarna moesten we kalm blijven. Ik had na bocht 1 een goede exit, en daarna klommen we gewoon op. Het team maakte vervolgens twee goede calls met de undercut', merkt hij op. Tweemaal wist hij een directe concurrent te verschalken in de pitstop-fase. Red Bull heeft volgens Verstappen voor zo'n race diverse plannen klaarliggen. 'Maar je moet ook flexibel zijn', vindt hij.

'Met deze temperaturen en omdat het miezerde moesten we wat improviseren. Je moet dan aanvoelen wat de juiste beslissing is, en Red Bull heeft dat. Ik ben meestal mijn eigen criticus, en zal tijdens mijn vakantie kijken naar wat er beter kan bij mij en bij het team. Hopelijk kunnen we sterker terugkomen', concludeert hij, ondanks dat de laatste Grand Prix voor de zomerstop gewonnen werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws