Verstappen over GP Miami: 'We moeten weekend van Imola herhalen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over GP Miami: 'We moeten weekend van Imola herhalen'

Verstappen over GP Miami: 'We moeten weekend van Imola herhalen'

Max Verstappen schoof op vrijdagmiddag voorafgaand aan de eerste vrije training aan bij de persconferentie voor de Grand Prix van Miami. De Nederlander gaat na zijn Grand Slam het weekend vol vertrouwen tegemoet en zegt in Miami wederom vol te gaan voor de winst.

Allereerst werd Verstappen gevraagd naar zijn ervaring in de zogenaamde swamp-buggies, de Nederlander scheurde samen met AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda door de modder voorafgaand aan het raceweekend in Miami. 'Het was heel leuk om met Yuki om in die auto's te rijden, Yuki vloog als een dolle door de lucht en het was heel erg lachen.' Daarna vervolgt de Nederlander op een serieuzere toon en kijkt hij uit naar de Grand Prix in Miami.

'Weekend van Imola herhalen in Miami'

Gevraagd naar de kansen van de Nederlander voor de Grand Prix van Miami zegt de Verstappen veel vertrouwen te hebben in zijn auto. 'We hebben een goede auto waarmee we in staat zijn een goed resultaat te scoren.' De Red Bull-coureur vervolgt zijn verhaal om terug te kijken naar zijn goede resultaat in Imola. 'We willen in Miami herhalen wat we in Imola hebben gedaan', daarmee doelend op de één-twee van Verstappen en Sergio Pérez.

De verwachtingen voor het gloednieuwe stratencircuit in Miami zijn hooggespannen en Verstappen ziet de baan wel zitten. 'Het is een mooie baan met lange rechte stukken en secties met langzamere bochten.' De Nederlander kijkt uit om het circuit te verkennen: 'We zullen de baan moeten leren kennen en de verschillende secties aan elkaar moeten knopen tot een snelle ronde met de juiste afstelling.'

Verstappen tevreden over Pérez

Gevraagd naar de prestaties van zijn teamgenoot ziet Verstappen een goed team bij Red Bull Racing en is hij tevreden over de resultaten die hij en zijn teamgenoot boeken. 'Ik denk dat Pérez heel comfortabel in de auto is en het heel goed doet, ik ben blij met hem als teamgenoot.' Gevraagd of hij raceweekenden nu anders benadert na zijn wereldtitel zegt Verstappen: 'De situatie is hetzelfde als vorig jaar, we moeten elk weekend ons best doen en zoveel mogelijk leren van de auto en het maximale presteren'

Pak twee keer je inzet als Verstappen de GP van Miami wint. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws