Verstappen: 'Coureurstitel is geweldig, maar het geeft meer voldoening om als team te winnen' Formule 1
Formule 1

Verstappen: 'Coureurstitel is geweldig, maar het geeft meer voldoening om als team te winnen'

Verstappen: 'Coureurstitel is geweldig, maar het geeft meer voldoening om als team te winnen'

Max Verstappen blikt met veel voldoening terug op het afgelopen seizoen. De coureur van Red Bull Racing is blij dat hij zijn tweede wereldtitel heeft kunnen winnen, maar ergens is hij meer tevreden met de constructeurstitel van het team. Verstappen zag dat de Oostenrijkse renstal vanaf het begin al een snelle auto had, ondanks de problemen die het team ervoer bij de start. Daarna ging er echter weinig meer fout voor de formatie van Christian Horner en Helmut Marko.

Na de eerste paar races leek Red Bull aan een onmogelijke taak te moeten beginnen. Desondanks wist de renstal het momentum weg te halen bij Ferrari en beide titels te pakken. 'Dit seizoen was gewoon geweldig', begint Verstappen in de The New York Times. 'We hadden een vervelende start, maar daarna deden we nog maar weinig fout. Ik ben zelf een perfectionist en ondanks dat het moeilijk is om perfect te zijn, verwacht ik dat wel van mezelf en het team. Zij verwachten het ook van mij.'

Bij Red Bull spreekt men dan ook altijd over het feit dat Verstappen een hele eerlijke coureur is. Dat is volgens de Nederlander ook een cruciaal onderdeel om succesvol te zijn. 'We hebben altijd hele open gesprekken over van alles. Soms ben je het niet met elkaar eens en dat is prima. Zo werkt het gewoon in het leven, maar je moet altijd eerlijk zijn tegen elkaar en aangeven als iets niet goed is.' Zo was Verstappen bijvoorbeeld woest door de fout van het team tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore.

Verstappen: 'Onze auto vanaf het begin gewoon beter'

Ondanks de moeilijke start werd het uiteindelijk een dominant jaar voor Verstappen. Het was door de reglementswijziging echter wel moeilijk inschatten of Red Bull überhaupt competitief zou zijn. 'Het gaat er natuurlijk om wie de slimste ideeën heeft. Dat was aan het begin van het seizoen een groot vraagteken voor iedereen. Je hebt natuurlijk wel je eigen getallen, maar je weet niet wat andere teams gevonden hebben. Vanaf het begin was onze auto gewoon beter vergeleken met de concurrentie.'

Niet alleen Verstappen kon een kampioenschap vieren, ook Red Bull viel in de prijzen. 'Je hebt twee auto's nodig die goed presteren en dat hadden we dit jaar', doelt de coureur op zijn teamgenoot Sergio Pérez. De tweevoudig wereldkampioen is stiekem meer tevreden met de constructeurstitel. 'Het geeft heel erg veel voldoening aan iedereen in de fabriek. Zij werken keihard om dat te bereiken. Om de coureurstitel te winnen is geweldig, maar het geeft je meer voldoening om als team te winnen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws