Verstappen en Pérez azen op revanche: 'Hopen op een beter resultaat dan in Oostenrijk' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez azen op revanche: 'Hopen op een beter resultaat dan in Oostenrijk'

Verstappen en Pérez azen op revanche: 'Hopen op een beter resultaat dan in Oostenrijk'

Max Verstappen en Sergio Pérez hopen dat ze het resultaat tijdens de Grand Prix van Frankrijk van vorig jaar kunnen evenaren. De coureurs van Red Bull Racing wisten respectievelijk op de eerste en de derde plek te finishen. Beide rijders weten echter dat het beter moet na afgelopen raceweekend in Oostenrijk. Verstappen kreeg last van banden die heel snel degradeerden, en dat kan ook een probleem worden op Circuit Paul Ricard, aangezien het heel warm zal worden in Zuid-Frankrijk.

Vorig seizoen pakte Verstappen zijn eerste overwinning in Frankrijk. De regerend wereldkampioen hoopt op een nieuwe zege. 'Vorig jaar kenden we een goede race in Frankrijk', vertelt Verstappen in de preview van Red Bull. 'Het circuit heeft heel veel technische bochten die je op hoge snelheid moet nemen aan het einde van de ronde, dus het is belangrijk om goed op de banden te letten. Ik hoop dat we een beter resultaat kunnen boeken dan ik Oostenrijk, en veel hebben van ons resultaat van vorig jaar.'

Pérez: 'Twee keer uitvallen in drie races niet goed voor beide kampioenschappen'

Verstappen wist op de Red Bull Ring nog op de tweede plek te eindigen, terwijl Pérez vroegtijdig zijn race moest staken. De Mexicaan weet dat er een hoop beter moet aankomend weekend. 'Het is geweldig om weer te racen na een lastig weekend in Oostenrijk. Dat geeft me een kans om alles recht te zetten. Ik ben twee keer uitgevallen in de afgelopen drie races, en dat mag niet als een kans maakt in beide kampioenschappen.'

Vorig jaar wist Pérez op de derde plek te eindigen, nadat hij dezelfde tactiek volgde als teamgenoot Verstappen. Tegen het einde van de race wist hij Valtteri Bottas in te halen, en pakte hij het laatste plekje op het podium. 'Vorig jaar scoorde ik in Frankrijk mijn tweede podium met Red Bull, en dat wil ik zien te evenaren. Paul Ricard is een heel erg uitdagend circuit, aangezien je meerdere racelijnen kan pakken. Bovendien zullen de hoge temperaturen ook een rol spelen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws