Verstappen én Pérez zullen VT1 in Abu Dhabi overslaan na opvallende Red Bull-keuze Formule 1
Formule 1

Verstappen én Pérez zullen VT1 in Abu Dhabi overslaan na opvallende Red Bull-keuze

Verstappen én Pérez zullen VT1 in Abu Dhabi overslaan na opvallende Red Bull-keuze

Anno 2023 is elke vaste coureur verplicht om zijn auto eenmalig in te leveren bij de eerste vrije training voor een Grand Prix. Red Bull Racing heeft de onorthodoxe keuze gemaakt om haar beide coureurs in hetzelfde raceweekend aan de kant te houden tijdens de eerste trainingssessie, zo weet Autosport te melden. In het laatste weekend krijgen Jake Dennis en Isack Hadjar de kans om de RB19 te besturen.

Het is de eerste keer dat een team ervoor kiest om beide coureurs in hetzelfde weekend een sessie te laten toekijken. Doorgaans hebben de teams liever minimaal één vaste coureur aan het werk, maar een combinatie van factoren resulteert erin dat Verstappen en Pérez in hetzelfde weekend later in actie zullen komen dan een aantal collega's, al is de verwachting wel dat veel teams één vaste coureur aan de kant houden in Abu Dhabi.

Er zijn inclusief het huidige raceweekend slechts vijf Grands Prix te gaan. De races in Austin en Brazilië worden gekenmerkt door het sprintformat, waarbij er slechts één vrije training is; niet bepaald ideaal om over te slaan dus. In Las Vegas wordt voor het eerst gereden, en dus is dat weekend ook niet een voor de hand liggende optie, en in Mexico krijgen de teams nieuwe testbanden tijdens de vrije training. Aangezien Red Bull de titels al binnen heeft, vindt het team deze tests met het oog op 2024 belangrijker dan het nadeel dat het team nu in Abu Dhabi zal hebben.

Blessure van Ricciardo biedt Dennis en Hadjar extra kansen

Verstappen koos er vorig jaar ook al voor on VT1 in Abu Dhabi over te slaan, al hinderde hem dat niet in de rest van het weekend: voor het derde jaar op rij wist hij die Grand Prix te winnen. Pérez wil logischerwijs sowieso de eerste vrije training in Mexico niet overslaan. Een van de beoogde vervangers was Liam Lawson, maar vanwege de blessure van Daniel Ricciardo heeft de Nieuw-Zeelander inmiddels vijf Grands Prix gereden en wordt hij dus niet meer als rookie gezien.

Jake Dennis is de eerste coureur die hiervan profiteert. De nu 28-jarige Brit streed in 2014 nog tegen Verstappen in de Formule 3 en werd dit jaar tot Formule E-wereldkampioen gekroond. Dennis is sinds 2018 al een simulatorcoureur van Red Bull. Hij wordt vergezeld door Isack Hadjar, een 19-jarige Frans-Algerijnse coureur. Hadjar is een Red Bull-juniorcoureur, die momenteel slechts veertiende staat in de Formule 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws