Voormalig criticus is helemaal om: 'Verstappen kan de beste coureur ooit worden' Formule 1
Formule 1

Voormalig criticus is helemaal om: 'Verstappen kan de beste coureur ooit worden'

Voormalig criticus is helemaal om: 'Verstappen kan de beste coureur ooit worden'

Felipe Massa denkt dat Max Verstappen alle benodigde ingrediënten in huis heeft om nog veel meer races te winnen, en zo de recordboeken verder te herschrijven in de komende jaren. De Braziliaan vindt dat Verstappen zelfs nu al op gelijke hoogte mag worden geplaatst met de allergrootsten uit de historie van de sport.

Massa racete in de eindjaren van zijn Formule 1-carrière zelf nog tegen een jonge Max Verstappen, en destijds was de Braziliaan nog wel eens behoorlijk kritisch op Verstappen. In 2015 was Massa vooral kritisch op Verstappen na diens crash in Monaco, waarbij Verstappen de Williams-coureur in Canada in de persconferentie vertelde dat hij misschien zelf ook eens de beelden van een jaar eerder moest bekijken, waarbij Massa zwaar crashte met Sergio Pérez.

Het resulteerde zelfs in een pittige column op Verstappen.com van niemand minder dan Jos Verstappen. 'Het is typisch Massa. Die heeft altijd iets te zeuren over anderen. Ik denk dat hij vooral bang is voor zijn eigen plekje, want hij is inmiddels 34 jaar oud en heeft zijn langste tijd wel gehad in de Formule 1. In die zin is leeftijd voor Massa een groter issue dan voor Max, dunkt me', luidde de conclusie van Verstappen senior destijds, die Verstappen zelf misliep in zijn Formule 1-carrière: Verstappen racete in 2001 en 2003, maar niet in 2002, terwijl Massa in 2002 debuteerde en in 2003 ontbrak.

Massa inmiddels groot fan

Acht jaar later is Massa ondertussen helemaal om. De Braziliaan heeft Verstappen nu al 49 Grands Prix zien winnen voor Red Bull Racing, en voorlopig lijkt er ook geen einde te komen aan de successen van de 26-jarige wereldkampioen. 'Hij kan de beste coureur ooit worden in de Formule 1-geschiedenis, en alle records van Schumacher, Hamilton en alle anderen aanscherpen', beseft Massa nu. In 2022 en 2023 wist Verstappen al vele records op zijn naam te zetten, en hij zal ook in 2024 weer als favoriet aan het seizoen te beginnen.

'Hij heeft een ongelooflijk talent. Hij laat het zien in al zijn races', analyseert de 42-jarige Braziliaan in een interview met Infobae. 'Hij toont aan dat hij een coureur is die alle records kan breken. Natuurlijk heeft hij ook een competitieve auto nodig, zoals nu het geval is. Hij is een coureur die zich kan meten met Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio, Schumacher, en Hamilton, of met wie dan ook.'

Ferrari al jarenlang een subtopper

Sinds Massa zelf als Ferrari-coureur in 2008 de wereldtitel nipt misliep, pakte Ferrari geen enkele titel meer bij de coureurs of de constructeurs. Hoewel Carlos Sainz de enige niet-Red Bull-coureur is met een Grand Prix-zege in 2023, lijkt een titelgevecht nog ver weg te zijn. 'Het is geen eenvoudige situatie. Het ontbreekt ze zeker aan een competitievere auto. Aan de coureurs ligt het niet, want ze zijn allebei sterk', vindt Massa. 'Ze hebben echter niet die efficiënte structuur zoals Red Bull dat heeft of zoals Mercedes dat had, teams die races en kampioenschappen wisten te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws