Verstappen: ‘Hadden voor FP1 al besloten over motorwissel’ Formule 1
Formule 1

Verstappen: ‘Hadden voor FP1 al besloten over motorwissel’

Verstappen: ‘Hadden voor FP1 al besloten over motorwissel’

Red Bull Racing had voor de eerste vrije training al besloten dat het de motor van Max Verstappen zou wisselen in Sochi. De beslissing had te maken met de aard van de baan, de weersvoorspelling en de aard van de volgende paar banen.

Verstappen reflecteert bij Olav Mol op het circuit door in Sochi. De baan ziet er volgens de Nederlander wat saai uit en Bocht 3, toch een van de markantere bochten op het circuit, is makkelijk volgas. De baan bestaat vooral uit bochten van 90 graden. ‘Daar moet je dan het beste van maken.’ Wel vindt hij het circuit dit jaar leuker om te rijden dan in andere jaren, waarschijnlijk door de grotere hoeveelheid grip.

'Weersvoorspelling valt wel mee'

Tussen de eerste en tweede vrije trainingen door werd bij de RB16B de motor van Verstappen gewisseld, wat de inmiddels veelbesproken gridstraf tot gevolg heeft. Over het opbouwen van het Russische weekend vertelt Verstappen echter dat het team al voor aanvang van FP1 had besloten dat de motor gedurende het weekend gewisseld zou worden. Daarom deed de Nederlander gedurende de eerste training alleen korte runs op zachte banden. Waarom de motor pas ná FP1 gewisseld werd, is niet bekend.

Verstappen vertelt dat de weersvoorspellingen ‘absoluut’ invloed hebben gehad op de beslissing om de motor in Sochi te vervangen. ‘Maar ook gewoon het circuit, ik denk dat hier wel ingehaald kan worden, en ook de bandenslijtage is iets lager. Vandaar dat we hebben gekozen om het hier te doen.’ Hij legt uit dat je ook naar de komende wedstrijden kijkt, of daar wedstrijden bij zitten waar goede punten te halen vallen. De Nederlander vertelt daarnaast dat de weersvoorspellingen meevallen: ‘Van wat ik zie valt het wel mee met hoeveel er gaat vallen, alleen kunnen we de laatste paar jaren niet met heel veel water rijden.’

‘Ben blij om thuis niet over F1 te denken’

Gevraagd naar de vele aandacht voor oude incidenten als in Monza, vertelt Verstappen dat hij buiten de Formule 1 thuis ook genoeg leuke dingen te doen heeft, en dat hij zich er niet zo mee bezig houdt. ‘Mensen die dicht bij me staan, daar luister ik naar en heb ik altijd goede gesprekken mee, maar andere mensen van buitenaf mogen zeggen wat ze willen. Dat gaat mijn leven niet beter of slechter maken.’ Hij vertelt dat hij thuis blij is om niet over Formule 1 te denken, en juist tijd door te brengen met andere mensen. ‘Ik vind het juist heel fijn als je met andere mensen praat die het niet over Formule 1 hebben.’Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws