Hamilton wil eerlijk winnen van Verstappen: 'Dan behoud ik tenminste mijn waardigheid' Formule 1
Formule 1

Hamilton wil eerlijk winnen van Verstappen: 'Dan behoud ik tenminste mijn waardigheid'

Hamilton wil eerlijk winnen van Verstappen: 'Dan behoud ik tenminste mijn waardigheid'

Lewis Hamilton zit inmiddels in zijn tiende titelstrijd verwikkeld, tijdens zijn lange loopbaan binnen de Formule 1. De Telegraaf interviewde de Brit over het gevecht met Max Verstappen. De coureur geeft aan dat er geen haat en nijd is tussen beide coureurs.

'De relatie met Max Verstappen is niet veranderd. Ook niet na Monza. We deden daar ook gewoon ons zegje bij de stewards, dat gaat heel normaal', legt de Britse coureur uit aan de krant. 'Voor mij was het te bellen na de crash in Silverstone, maar voor deze crash was het niet nodig. Het doet er niet toe of ik het ermee eens ben wat hij doet', legt de coureur duidelijk uit over de relatie tussen beiden.

Volgens Hamilton is het niet zijn taak om andere coureurs iets bij te brengen, of om hen de les te lezen over het racen. 'Ik heb alleen controle over mijn eigen doen en laten. Uiteindelijk schudden we hoe dan ook aan het einde van het jaar de handen. Volgend jaar vechten we dan gewoon weer vrolijk verder', gaat Hamilton verder.

Verstappen respectvol, maar agressief

De wereldkampioen moet wel erkennen dat Verstappen erg agressief is als coureur, het leidt ertoe dat de Brit soms andere keuzes maakt. 'Ik ben mij er wel bewust van dat hij soms wat agressiever kan zijn. Maar die periode heb ik zelf ook gehad. Dan moet ik bijvoorbeeld denken aan mijn crash met Felipe Massa. Mijn voorwielophanging brak daarbij, einde race. Nu ben ik volwassener', vertelt Hamilton.

'Dus in dat geval: ja, ik houd in bepaalde scenario's in tegen Verstappen. Maar ik zoek vervolgens wel een andere manier om hem te verschalken. Dan kijk ik bijvoorbeeld of we op strategisch vlak nog iets kunnen doen. Dat komt vooral aan op ervaring. Hopelijk betaalt die ervaring zich uit aan het einde van het seizoen.'

Hamilton wil eerlijk winnen

Vervolgens komt de vraag die iedereen bezig houdt. Zou Hamilton de titel willen winnen door Verstappen van het circuit te tikken? 'Dat is überhaupt geen vraag. Zo zou ik nooit willen winnen. Ook als het betekent dat ik geen wereldkampioen wordt. Dan behoud ik tenminste mijn waardigheid. Ik wil op de juiste manier winnen.'

Toch heeft Hamilton in de afgelopen tien races slechts één race gewonnen. Een opmerkelijk feit volgens de Brit. 'We hebben sommige races uit handen gegeven, maar soms waren we simpelweg ook niet snel genoeg. Dat geldt ook voor Red Bull. Ik denk dat het close blijft tot aan het einde. Ik blijf optimistisch en positief gestemd. Dat is in mijn ogen de enige manier om iets voor elkaar te krijgen', sluit de coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws