Verstappen heerst in 2023 volgens Alonso: 'Doet het beter dan de rest' Formule 1
Formule 1

Verstappen heerst in 2023 volgens Alonso: 'Doet het beter dan de rest'

Verstappen heerst in 2023 volgens Alonso: 'Doet het beter dan de rest'

Fernando Alonso heeft zich duidelijk uitgesproken over de prestaties van Max Verstappen in het seizoen 2023, waarin de Nederlander een indrukwekkende reeks overwinningen heeft behaald. Alonso erkent dat Verstappen op dit moment superieur is aan alle andere coureurs op de grid. De ervaren Spanjaard benadrukt de uitzonderlijke vaardigheden van Verstappen en prijst zijn foutloze optreden.

In een recent interview met El Larguero deelde Alonso zijn gedachten over Verstappens dominantie in het huidige seizoen. Hij merkte op dat Verstappen de afgelopen tien races heeft gewonnen onder verschillende omstandigheden, waaronder regenraces, races met veel bandendegradatie en races met rode vlaggen. Opmerkelijk is dat Verstappen tijdens geen van deze races fouten heeft gemaakt. 'Ik weet niet of ik het WK zou leiden met een Red Bull, ik denk er ook niet echt over na. Wat voor mij echter duidelijk is, is dat Verstappen het beter doet dan de rest. Je moet dat accepteren,' verklaarde Alonso.

Hij wijst erop dat Verstappen tien opeenvolgende overwinningen heeft behaald, een prestatie die niet eenvoudig te bereiken is. Alonso prijst de samenwerking tussen Verstappen en het Red Bull Racing-team en benadrukt dat de combinatie van Verstappens vaardigheden en de Red Bull-auto het verschil maakt. 'Red Bull heeft zeker een goede auto, maar de Verstappen-Red Bull combinatie is buitengewoon', voegt Alonso toe.

Meer gelijkheid tussen teams

De nieuwe reglementen in de Formule 1 hebben ook bijgedragen aan het spannende seizoen in 2023. Alonso merkt op dat de auto's nu beter te volgen zijn dan voorheen, met minder turbulentie en minder vuile lucht. De grid is competitiever dan ooit tevoren, wat betekent dat de strijd vooraan intens is. De gelijkheid tussen de teams is duidelijk zichtbaar, zelfs tot aan de achterkant van het veld. 'In vier tienden van een seconde scheiden zestien auto's zich van elkaar. Maar het is opmerkelijk dat in de laatste 25 races, 24 zijn gewonnen door Red Bull. Dit was misschien niet het oorspronkelijke plan, maar het laat zien dat ze op elk vlak de besten zijn. Ze hebben de snelste coureur, de beste pitstops, de beste starts en de beste strategieën,' concludeerde Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws