Alonso spoort Aston Martin aan om te blijven ontwikkelen na P9 in Monza: 'Moeten met nieuwe ideeën komen' Formule 1
Formule 1

Alonso spoort Aston Martin aan om te blijven ontwikkelen na P9 in Monza: 'Moeten met nieuwe ideeën komen'

Alonso spoort Aston Martin aan om te blijven ontwikkelen na P9 in Monza: 'Moeten met nieuwe ideeën komen'

Fernando Alonso roept Aston Martin, na de teleurstellende prestaties tijdens de Italiaanse Grand Prix, op om de bolide te blijven te ontwikkelen. De Spanjaard stelt de negende plaats van afgelopen zondag het maximaal haalbare resultaat was. Er werden geen fouten gemaakt en daar kan de tweevoudig wereldkampioen dan ook alleen maar tevreden mee zijn, maar met de performance van de AMR23 is hij een stuk minder blij.

Het raceweekend in Monza was er voor Alonso en Aston Martin één om snel te vergeten. Alonso, die na afloop de race wel de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 werd die twintigduizend ronden aflegde, scoorde met pijn en moeite nog twee punten voor het wereldkampioenschap, waarin hij Lewis Hamilton (P6) weer tot op zes punten zag naderen. Het was een groot contrast met een week geleden, toen de 42-jarige nog tweede werd in Zandvoort.

'Het was een zeer anonieme race die niemand zich nog zal herinneren. Ik zal me de race echter wel herinneren, want het was echt een lastige', zegt Alonso tegen Motorsportweek. 'Ik denk dat de auto en de efficiëntie van de auto niet zo goed zijn op dit circuit. Het lijkt onze zwakte te zijn en dat weten we. We moeten nu verbeteren en met nieuwe ideeën komen.'

Gemaximaliseerd met P9

Hoewel een negende plaats zeker niet een resultaat is waar Alonso blij van wordt, is hij tevreden met het optreden van het team. 'Ik denk dat we het maximale uit de auto hebben gehaald. Soms betekent het, zoals vandaag, slechts een negende plaats en soms levert het een tweede plek op, zoals vorige week. Maar we maken geen fouten, wat betreft de strategie en de pitstops. We maken geen grote fouten die onze concurrenten aan het begin van het jaar wel hebben gemaakt, dus we hebben daarom een flinke voorsprong in het kampioenschap', sluit Alonso af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws