Verstappen, Hülkenberg en Lawson tevreden na bandentest in Abu Dhabi: 'Flink meters gemaakt' Formule 1
Formule 1

Verstappen, Hülkenberg en Lawson tevreden na bandentest in Abu Dhabi: 'Flink meters gemaakt'

Verstappen, Hülkenberg en Lawson tevreden na bandentest in Abu Dhabi: 'Flink meters gemaakt'

Na de laatste race van het seizoen bleven de F1-coureurs en enkele jonge coureurs achter in Abu Dhabi om de laatste meters van het seizoen te maken. Op dinsdag stond de Pirelli-bandentest op het programma om de banden voor 2023 te testen. Bij Haas mocht Nico Hülkenberg debuteren en bij Red Bull Racing reed wereldkampioen Max Verstappen zijn allerlaatste meters van het seizoen in afwisseling met Sergio Perez. Ondertussen mocht Liam Lawson plaatsnemen in de andere RB18.

Binnen de F1-grid zijn er voor komend seizoen natuurlijk enkele verschuivingen en vandaag mochten de coureurs al bij hun teams van volgend jaar instappen. Voor Hülkenberg betekenden dit zijn eerste meters bij Haas. De Duitser was erg tevreden met zijn terugkeer in de F1. 'Ik ben niet verrast vandaag en had gelukkig al hard gewerkt om fit te worden, dus ik voelde me prima. Natuurlijk merk ik wel dat ik, net als de banden, wat ben afgesleten na vandaag, maar het liep beter dan verwacht', aldus de 181-voudig Grand Prix-racer tegenover Speedweek.

De nieuwe Haas-coureur stond natuurlijk een heel arsenaal aan nieuwigheden te wachten, maar dat weerhield hem er niet van om alvast feedback te geven over de nieuwe banden. 'Ik kon me vrij snel aanpassen aan de wagen. Je moet natuurlijk veel verwerken en het gaat erom bekend te raken met de auto, maar ik moest vandaag ook de banden testen en dan wil je wel wat zinnigs te melden hebben.' Met 110 ronden achter de kiezen kon de Duitser daarnaast ook alvast wat feedback over zijn auto geven. 'Het kan nooit kwaad nog een ander perspectief te krijgen op de auto, dus ik heb alvast wat gedeeld met het team.'

Verstappen werkte programma 'netjes af'

Na een lang seizoen zijn de tests voor de meeste coureurs wat minder spannend dan voor de nieuwelingen. Verstappen nam in de middag plaats en reed in 76 ronden netjes zijn programma af. 'We hebben alles gedaan wat we moesten doen en hebben nu een beeld van hoe de banden van volgend jaar zich gedragen. Het ging prima en het helpt altijd om wat informatie te hebben over de banden, al is dit circuit niet geheel representatief.' Voor Lawson, die de andere Red Bull in handen had, was de dag wat spannender. 'Ik heb vandaag met veel plezier in de auto gezeten en voel me al een stuk comfortabeler. Voor mij zijn deze meters erg belangrijk, omdat de F1-wagens echt een klasse apart zijn. Hopelijk krijg ik in de toekomst nog meer kansen', aldus de jongeling na een lange testdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws