Verstappen kijkt uit naar 'gekkenhuis' in Zandvoort: 'Ik ga van het weekend genieten' Formule 1
Formule 1

Verstappen kijkt uit naar 'gekkenhuis' in Zandvoort: 'Ik ga van het weekend genieten'

Verstappen kijkt uit naar 'gekkenhuis' in Zandvoort: 'Ik ga van het weekend genieten'

Max Verstappen en Sergio Pérez kijken uit naar de Grand Prix van Nederland. De coureurs van Red Bull Racing kende een goede race op het circuit van Spa-Francorchamps waar Verstappen de overwinning over de streep wist te trekken nadat hij vanaf de veertiende plek moest starten. De Nederlander verwacht echter niet dat het weekend op Zandvoort net zo dominant wordt. Pérez hoopt vooral dichter bij zijn teamgenoot te zitten.

Verstappen is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen en daar hoopt hij in zijn thuisrace een vervolg aan te geven. 'Na het succesvolle weekend dat wij hadden in Spa, kijk ik enorm uit naar de Nederlandse Grand Prix', zegt Verstappen in een persbericht van Red Bull. Toch verwacht de coureur niet eenzelfde soort weekend als in België. 'In Zandvoort heb je veel meer downforce nodig, dus het wordt voor ons moeilijker om dominant te zijn. Ik verwacht dan ook dat Ferrari sterk gaat zijn.'

'Natuurlijk wil ik een goed resultaat behalen, maar het is belangrijk om altijd punten te scoren. Laten we hopen dat we het goed kunnen doen', vervolgt de regerend wereldkampioen. Op Spa-Francorchamps werd Verstappen al gesteund door duizenden Nederlandse fans. Aankomend weekend zal de zee van oranje nog groter zijn. 'Het is geweldig dat mijn familie erbij is om mij te steunen. Ik ga gewoon van het weekend genieten met alle fans en ik denk dat het best wel een gekkenhuis gaat worden.

Pérez hoopt dichter op Verstappen te zitten

Pérez kon afgelopen weekend niet in de buurt komen van zijn teamgenoot. De Mexicaan hoopt Verstappen in Zandvoort makkelijker bij te kunnen blijven. 'We zullen als team gaan analyseren om te zien op welke gebieden we dichter bij Max kunnen komen. Ik wil ervoor zorgen dat we sterker terug kunnen komen. Ik denk dat dit circuit ons allemaal dichter bij elkaar brengt, dus het wordt een spannend weekend. Zandvoort is een leuke baan, het is erg uitdagend en we hopen het momentum dat we hadden in België vast te houden', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws