Verstappen na mislukte pitstop: 'Was wel boos, maar je geeft natuurlijk alles' Formule 1
Formule 1

Verstappen na mislukte pitstop: 'Was wel boos, maar je geeft natuurlijk alles'

Verstappen na mislukte pitstop: 'Was wel boos, maar je geeft natuurlijk alles'

Max Verstappen heeft na een pittig gevecht de overwinning weten te pakken in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander zag de snelheid goed te pakken te hebben, maar werd teruggeworpen door een slechte pitstop. Hij vocht zich terug langs Charles Leclerc en Lewis Hamilton en wist zo alsnog beslag te leggen op zijn dertiende overwinning van het seizoen, wat een record is. Zijn overwinning draagt hij op aan Dietrich Mateschitz.

Verstappen analyseerde bij Viaplay zijn race, waarbij hij zag hoe het hem na een sterke start het hem moeilijk gemaakt werd na de mislukte pitstop. 'Het was uiteindelijk niet makkelijk op het einde. We hadden een goede start, al verloren we best wat van onze voorsprong tijdens de Safety Cars. Maar we hadden wel snelheid', zo zag hij dat zijn Red Bull de concurrentie te snel af was in de beginfase van de race.

Bij het maken van zijn tweede pitstop ging het echter helemaal mis. 'Alleen met de pitstop verloren we acht of negen seconden meer dan normaal. Ik was wel boos, maar je geeft natuurlijk wel alles. Met die acties vraag je meer van de banden dan je zou willen', aldus Verstappen, die dus even rustig aan moest doen. 'Toen had ik even een paar ronden nodig om de banden weer op juiste temperatuur te krijgen, waarna ik richting Lewis kon. Met de DRS was het moeilijk wegrijden, wanneer ik ze daaruit had kon ik wel redelijk wegrijden.'

Winnen voor Mateschitz

Voor Red Bull was het een moeilijk weekend met het overlijden van Mateschitz, dus de overwinning draagt Verstappen dan ook op aan de Red Bull-baas. 'Ik zei voorafgaand aan de race tegen Helmut: 'wij gaan hem winnen voor Dietrich.' De pitstop hielp niet mee, maar uiteindelijk toch gewonnen. Supermooi dat we zo de contstructeurstitel veilig kunnen stellen', aldus de Nederlander, die hoopt nog mooie jaren in het verschiet te hebben. 'Ik hoop het! Ik hoop dat we nog een paar jaar kunnen blijven genieten. We moeten blijven finetunen en dan weet ik dat we dit lang kunnen volhouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws