Verstappen niet onder indruk van Mercedes: 'Focussen op onze auto' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet onder indruk van Mercedes: 'Focussen op onze auto'

Verstappen niet onder indruk van Mercedes: 'Focussen op onze auto'

Het kwam voor Max verstappen niet als een verrassing dat Mercedes met een ander ontwerp kwam dan wat ze oorspronkelijk gepresenteerd hadden. De wereldkampioen vindt dat hij en zijn team zich op zichzelf moeten focussen, omdat dat het enige is waar ze invloed op hebben. Over zijn eigen team is hij dan ook erg tevreden.

In gesprek met Ted Kravitz bij Sky Sports laat Verstappen weten niet op te hebben gekeken van het nieuwe ontwerp van Mercedes. 'Ik denk dat de topteams in het algemeen dat doen. Je hebt een launch-auto en een raceauto. Ik verwachtte dus altijd al wel dat ze met iets zouden komen en dat is wat ze gedaan hebben. Het is hun filosofie en ik was niet geschokt, want uiteindelijk kun je niet controleren wat zij doen.'

De Nederlander is dan ook van mening dat zijn team zich op zichzelf moet richten, maar dat heeft hij al vaker benoemd, zo herinnert hij Kravitz. 'Dat is iets wat ik in het verleden al regelmatig heb gezegd en we moeten ons gewoon focussen op onze auto en proberen om die auto te ontwikkelen, waarvan ik denk dat dat best goed gaat', toont de Limburger zich voorlopig tevreden met de RB18.

Barcelona anders dan Bahrein

In Barcelona leek Red Bull Racing er goed uit te zien, mar dat zegt niet veel over de dagen in Bahrein, aldus Verstappen. 'Wat betreft wat ik in Barcelona heb gedaan, dat draaide meer om het op het bord krijgen van ronden, het testen van de auto, de motor en de betrouwbaarheid, om een beetje een algeheel begrip te krijgen van de auto. Dat hebben we gedaan, we begrepen hem vrij goed, maar hier in Bahrein is het erg anders, dus we zullen zien wat er gaat gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws