Verstappen op weg om betere coureur te worden dan Hamilton: 'Eerste worden is bijna een slechte dag voor Max' Formule 1
Formule 1

Verstappen op weg om betere coureur te worden dan Hamilton: 'Eerste worden is bijna een slechte dag voor Max'

Verstappen op weg om betere coureur te worden dan Hamilton: 'Eerste worden is bijna een slechte dag voor Max'

Johnny Herbert is van mening dat Max Verstappen een coureur is die maar eens in een generatie voorbijkomt en dat de rijder van Red Bull Racing op weg is om een betere coureur te worden dan Lewis Hamilton. De Brit denkt dat de Oostenrijkse renstal daardoor moeilijk te verslaan zal zijn dit seizoen, aangezien Verstappen nog altijd zeer gedreven is om iedereen te verslaan. Dat had de regerend wereldkampioen altijd al, maar Herbert ziet dat Verstappen dit nu weet te doseren tijdens een race.

Verstappen wist afgelopen weekend voor de zevende keer te winnen. In de weken voor de Grand Prix van Hongarije werd Verstappen meermaals vergeleken met Ayrton Senna. Herbert ziet eenzelfde soort talent in de Red Bull-coureur. 'Het talent van iemand als Verstappen komt maar eens in een generatie voor', geeft de voormalig Formule 1-coureur aan bij King Casino Bonus. 'Er is altijd één persoon die komt die beter is dan de vorige, los van de technologische vooruitgang.'

Herbert denkt zelfs dat Verstappen uit zal groeien tot één van de grootste coureurs aller tijden. Voor een coureur met het talent van Verstappen, is dat alleen maar onderdeel van de natuurlijke progressie van de sport, volgens Herbert. 'Max zal beter zijn dan Lewis (Hamilton, red.), Lewis was beter dan Michael Schumacher, en Schumacher was beter dan Senna. Het evolueert gewoon.'

Herbert: 'Dat is het verschil met de oude Verstappen'

Afgelopen weekend kende Verstappen weer een ongelooflijk dominante zege, aangezien hij met 33 seconden voorsprong over de streep kwam. De Verstappen had de race op de Hungaroring mogelijk anders aangepakt. 'Max is enorm gegroeid als coureur. Hij vliegt niet zomaar weg naar de overwinning. Hij beoordeelt het en doet precies wat nodig is. Dat is het verschil met de oude Max. Vanwege dat zie ik nog niemand op hetzelfde niveau als Red Bull komen. Een slechte dag voor Max was voorheen tweede worden. Nu is eerste worden al bijna een slechte dag voor hem', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws