Verstappen over DNF's begin 2022: 'Wist vanaf dat moment dat ik me geen fout kon veroorloven' Formule 1
Formule 1

Verstappen over DNF's begin 2022: 'Wist vanaf dat moment dat ik me geen fout kon veroorloven'

Verstappen over DNF's begin 2022: 'Wist vanaf dat moment dat ik me geen fout kon veroorloven'

Max Verstappen verklaart dat hij vanaf het moment dat hij twee races aan het begin van het jaar niet wist te finishen, besefte dat hij zich geen enkele fout kon permitteren. Dat resulteerde in een geweldig seizoen met weinig fouten, waarin de Nederlander zijn tweede titel wist te pakken. Ook de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, benadrukt hoe goed Verstappen heeft gereden.

Het seizoen begon niet goed voor Red Bull, want met een dubbele uitvalbeurt tijdens de eerste Grand Prix van het jaar in Bahrein, stond het team onderaan in het kampioenschap. 'Je weet dat wanneer je moet vechten voor een titel, je in principe elke race zoveel mogelijk punten moet scoren', begint Verstappen tegenover Autosport.

Ook in het derde raceweekend in Australië wist de Nederlander de finish niet te halen. 'Aan het begin van het jaar was het erg moeilijk om deze DNFs te hebben. Ik wist vanaf dat moment dat ik me geen fouten van mijn kant kon veroorloven, voor het geval we om welke reden dan ook weer met een uitvalbeurt te maken zouden krijgen', vervolgt Verstappen. 'Je probeert altijd zo duidelijk mogelijk te zijn en probeert elk weekend zo perfect mogelijk te zijn. Dat is wat ik van mezelf probeer te eisen elke keer als ik in de auto spring.'

Horner: 'Verstappen reed dit jaar met zo'n volwassenheid'

Fouten heeft de tweevoudig wereldkampioen ook niet veel gemaakt. Tijdens de race in Hongarije spinde Verstappen bijvoorbeeld wel, maar ondanks dat hij als tiende startte, won hij de Grand Prix met een voorsprong van meer dan zeven seconden op Lewis Hamilton. Ook de teambaas van Red Bull, Horner, ziet grote stappen in de manier waarop de coureur rijdt. 'Hij heeft dit jaar met zo'n volwassenheid gereden, met zo'n kalmte, en hij heeft een aantal enorme overwinningen behaald onder enorme druk.'

'Pas als je terugkijkt op het seizoen en een aantal races zoals Saoedi-Arabië, Miami of Montreal ziet, zijn er geweldige momenten geweest', vervolgt Horner. 'We hadden aan het begin van het jaar niet de snelste auto. Hij hield ons heel erg in de strijd en bleef maar pushen en reed met fenomenale precisie en snelheid. Toen er een kans was om die te grijpen, greep hij die met beide handen aan', eindigt de Brit onder de indruk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws