Verstappen rekent zich niet rijk: 'Komen nog lastige weekenden aan' Formule 1
Formule 1

Verstappen rekent zich niet rijk: 'Komen nog lastige weekenden aan'

Verstappen rekent zich niet rijk: 'Komen nog lastige weekenden aan'

Max Verstappen kende na het uitvallen van Charles Leclerc een redelijk gemakkelijke race, waarin het vooral draaide om het managen van de banden. Een extra stop was niet fijn geweest, dus de Nederlander moest wel weer voorzichtig zijn met zijn rubber. Hij was echter onbedreigd en dus was het niet erg meer op de limiet rijden voor de Red Bull Racing-coureur.

Verstappen toonde zich voor de camera van Viaplay erg gelukkig met hoe de race uitpakte. 'Het was best wel warm, maar uiteindelijk hoef je die laatste 30 ronden niet op de limiet te rijden dus dat scheelt wel', aldus de Nederlander, die voor de temperatuur van zijn banden even afstand moest nemen in het begin. 'Je zit zoveel ronden er dicht achter en dan worden de banden te warm en moet je wat meer afstand nemen om de banden wat te laten afkoelen.'

De Red Bull-coureur was tevreden over de race van zijn team, in tegenstelling tot de vorige race op de Red Bull Ring. Deze keer zat de snelheid er goed in. 'We hadden een goede snelheid, wel wat overstuur maar het zag er goed uit, ik denk dat we in de race competitiever waren dan in Oostenrijk', aldus Verstappen, die dan ook verwacht dat het ook spannend was geworden zonder de uitvalbeurt van zijn concurrent.

Toch was het moeilijk geweest om met zekerheid te zeggen dat het ook dan was gelukt. 'Het is altijd lastig om te zeggen of we ze gepakt hadden. We waren aan het aanvallen op een circuit waarop volgen lastig was. Dat is erg veelbelovend. Hij trok weg, maar dat is normaal als je banden slijten en je iemand volgt', zo laat hij weten aan Sky Sports dat het logisch was dat de afstand wat groter werd tussen beiden.

Extra pitstop geen goede optie

Na het uitvallen van Leclerc wist Verstappen dat het vooral belangrijk was om de auto gewoon heel te houden en naar de winst te rijden. 'Ja het was managen, maar we moesten ook voorzichtig zijn want een extra pitstop was vervelend geweest vanwege de verlengde pitstraat', zo wijst Verstappen bij Viaplay naar de strategie, waarin een extra pitstop geen fijne optie was geweest.

Titel nog zeker niet beslist

Toen Verstappen zag dat Leclerc in de muur stond, vroeg hij al snel naar het welzijn van zijn titelconcurrent. 'Gelukkig is Charles oké. Zo'n foutje maak je makkelijk. Ik leef met hem mee. Het is niet leuk, dat weet hij. We hebben nog veel races te gaan en er zitten ongetwijfeld zware weekenden aan te komen voor ons', zo denkt hij bij Sky Sports dat het nog altijd niet over is in het kampioenschap.

De Nederlander waarschuwt dat het seizoen pas net op de helft is. 'We zijn pas halverwege. Er zijn nog veel races te gaan, veel moet er nog gebeuren. Ik kijk niet naar die leiding. Over één ronde liggen we nog achter, en ik verwacht niet te veel in Hongarije, want we komen downforce tekort ten opzichte van Ferrari. Zoals ik al zei, er komen vast nog lastige weekenden aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws