Leclerc terneergeslagen na DNF in Frankrijk: 'Dit is onacceptabel' Formule 1
Formule 1

Leclerc terneergeslagen na DNF in Frankrijk: 'Dit is onacceptabel'

Leclerc terneergeslagen na DNF in Frankrijk: 'Dit is onacceptabel'

Charles Leclerc heeft zijn verantwoordelijkheid genomen voor de uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Tijdens de eerste stint belandde de Monegask in de muur. Over de boordradio klaagde hij nog over zijn gaspedaal, maar in een interview met Sky Sports F1 heeft hij inmiddels aangegeven dat het een fout van hemzelf betrof. Daarmee heeft hij naar eigen zeggen een eerste plek door het putje gespoeld.

'Het was een fout, gewoon een fout!', stelde hij uiterst teleurgesteld terwijl zijn collega's de Grand Prix aan het afmaken waren. 'Ik heb het al vaker gezegd: ik zit op het toppunt van mijn carrière en als ik dit soort fouten blijf maken, heeft het geen zin om optimaal te presteren. Ik verlies te veel punten.' Max Verstappen won de Franse Grand Prix, wat betekent dat het gat naar de Nederlander met 25 punten groeide.

'In Imola raakte ik er zeven kwijt, hier zijn het er vijfentwintig. We waren namelijk de snelste auto van de dag', weet hij. Naar eigen zeggen had hij de overwinning dus kunnen pakken, maar het mocht niet baten. In de derde sector schoot hij van het circuit en belandde hij met zijn neus in de barrières. Hij kreeg de F1-75 er niet meer uit en moest achterop de scooter terug naar de pitstraat.

Leclerc: 'Dit is onacceptabel'

Leclerc weet dat het gat naar Verstappen flink gegroeid is vanwege zijn fout en ziet het rijderskampioenschap dan ook uit zijn handen glippen. 'Als we op 32 punten het kampioenschap laten liggen aan het einde van het jaar, weet ik waar dat gat vandaan komt', meldt hij schuldbewust.

'Dit is onacceptabel. Ik moet hier aan werken en ga het analyseren', concludeert hij. Hij legt de schuld van het incident dus volledig bij zichzelf. Meermaals zag Leclerc de eindstreep niet in 2022, maar in Azerbeidzjan en Spanje was dit bijvoorbeeld puur te wijten aan technische problemen bij Ferrari. In Le Castellet trof het team geen blaam.

'Ik verloor de achterkant gewoon. Het is een lastig weekend voor me geweest. Als het zo warm is, is het lastig om consistent te presteren. Ik maakte op het verkeerde moment een fout. Tja..' Het gat naar Verstappen is inmiddels bijna zeventig punten, wat betekent dat Ferrari aan de bak moet om hem die coureurstitel nog te bezorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws