Wolff waakt voor euforiestemming: 'Verstappen had ook nog flink wat in de hand' Formule 1
Formule 1

Wolff waakt voor euforiestemming: 'Verstappen had ook nog flink wat in de hand'

Wolff waakt voor euforiestemming: 'Verstappen had ook nog flink wat in de hand'

Toto Wolff is zeer te spreken over het behaalde resultaat van Mercedes tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Na de crash van Charles Leclerc wist Lewis Hamilton uiteindelijk onbedreigd op de tweede plek achter Max Verstappen te eindigen. George Russell kende een boeiend gevecht met Sergio Pérez, en de Brit pakte de Red Bull Racing-coureur na een virtual safety car-periode, en daarmee stond hij op de laatste plek op het podium. Wel raakte de coureur oververhit door een verdedigende actie van Pérez.

Bij Mercedes heerst momenteel vooral ook wat ongeloof over het resultaat. 'Ik had het niet geloofd als je me dit gisteren had gezegd', zegt Wolff bij Viaplay. 'Het is een geweldig resultaat.' Tegenover de microfoon van Sky Sports vertelt de Mercedes-teambaas wel dat er nog wat progressie te boeken is. 'Het is nog niet goed genoeg. We kunnen niet vechten met de mannen vooraan. Verstappen kon letten op zijn banden, en had flink wat in de hand. Toch was het een geweldige teamprestatie.'

Vandaag was een belangrijke rol weggelegd voor de banden. Ook Wolff merkte dat het rubber van Pirelli tijdens de race een belangrijke rol speelde. 'We hebben moeite met het op temperatuur krijgen van de banden. Soms lukt dat in de kwalificatie pas in een latere aanzetronde. Aan het begin van de race missen we drie, vier seconden, maar daarna stabiliseert het. Dat is niet slecht. Momenteel gaat het allemaal met vallen en opstaan.'

Wolff: 'Hamilton is gewoon een leeuw'

In de strijd op P3 raakte Russell snel gefrustreerd door Pérez. 'Als coureur kan je gefrustreerd raken door een situatie. Soms voel je dat het niet eerlijk is wat er gebeurt. Ik zag dat hij de snelheid had, dus wilde hem mentaal even resetten.' Wolff heeft niets anders dan lof over voor de andere Mercedes-rijder. 'Hij is gewoon sterk, hij is een leeuw. De leeuw is er, maar hij heeft de auto niet. Desondanks zat hij er dichtbij in een mindere auto wat knap is. We moeten van race tot race kijken en zien of we vooruitgang te boeken', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws