Verstappen ziet alles weer misgaan in virtuele race: 'Wachten tot ik stroomstoring krijg' Formule 1
Formule 1

Verstappen ziet alles weer misgaan in virtuele race: 'Wachten tot ik stroomstoring krijg'

Verstappen ziet alles weer misgaan in virtuele race: 'Wachten tot ik stroomstoring krijg'

Max Verstappen heeft tot nu toe niet echt geluk tijdens zijn deelnames aan virtuele races. Vorig weekend stond de online variant van de 24 uur van Le Mans op het programma, daarin was het Verstappen die de auto in de muur parkeerde en uiteindelijk moest opgeven. Een week later is het de beurt aan de virtuele 24 uur van Daytona, waar Verstappen jaagt op revanche. Maar ook nu kampt de Nederlander opnieuw met problemen, waar hij zelf weinig aan kon doen.

Tijdens de virtuele 24 uur van Daytona wordt Verstappen vergezeld door Gianni Vecchio en Chris Lulham. Ze komen in de endurancerace uit in de GTD-klasse namens Team Redline Orange. Daarin nemen de coureurs plaats in iets dikkere, minder aerodynamische GT-bolides. Daardoor zat een eindzege er sowieso al niet in, want die gaat naar één van de LMP2-teams, maar een klassezege lijkt inmiddels ook al ver weg te zijn voor Verstappen en co.

Teamgenoot Verstappen deed goede zaken

Aan de start heeft het in ieder geval niet gelegen. Lulham nam als eerste plaats in de auto en vertrok vanaf plek vier. Al snel wist het team van de Red Bull-coureur zich te melden achter de nummer één, waar op dat moment Max Benecke achter het stuur zat namens Team Redline Red. Het leek stuivertje wisselen te gaan worden, want zowel Lulham als Benecke wisten meerdere malen de koppositie te pakken in de eerste twee uur van de race.

Toen ging het mis bij Lulham. De Brit viel ineens terug in het klassement nadat hij uit iRacing (het online racespel waar ze nu op rijden, red.) was verdwenen. Wat er precies aan de hand was, was niet helemaal duidelijk. Al snel bleek dat het ging om een stroomstoring. Vecchio werd als tweede man aangewezen om Lulham te vervangen. Daardoor verloor het team wel flink wat tijd, maar toch wist Team Redline Orange hun race weer voort te zetten.

Stroomstoringen nekken het team van Verstappen

Dat bleek niet van lange duur te zijn, want Vecchio kreeg ook te maken met een stroomstoring, zelfs in zijn gehele straat. Op dat moment waren bij Lulham de problemen weer opgelost, en dus kon hij de plek van zijn teamgenoot weer overnemen. In de stream van Team Redline meldde Verstappen zich op dat moment, die nog geen plaats had genomen in de auto. 'Het is nu afwachten tot ik een stroomstoring krijgt', grapt hij.

Toch besloot het team van Verstappen weer verder te gaan in de virtuele 24 uur van Daytona. Inmiddels was er wel een groot gat ontstaan van ruim twee ronden op de nummer één in hun klasse. Een overwinning kan Team Redline Orange wel uit hun hoofd zetten, want daarvoor lijkt het gat te groot. Op het moment van schrijven staan er nog wel ruim 20 uur op de klok, mis niets van de 24 uur van Daytona in ons liveblog op F1Maximaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws