Verstappen ziet groot voordeel aan Monaco: 'Fijn om ’s avonds naar huis te kunnen' Formule 1
Formule 1

Verstappen ziet groot voordeel aan Monaco: 'Fijn om ’s avonds naar huis te kunnen'

Verstappen ziet groot voordeel aan Monaco: 'Fijn om ’s avonds naar huis te kunnen'

Na een knappe overwinning in Imola, is het volgende doel van Max Verstappen om ook in Monaco de zege te pakken. De coureur van Red Bull Racing weet echter dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is en dat hij op zaterdag goed moet presteren. ‘Het is er altijd erg moeilijk om in te halen’, wordt de Limburger geciteerd door Verstappen.com.

De coureur heeft genoten van de Grand Prix van Emilia-Romagna en kijkt ook enorm uit naar de komende race in Monaco, waar de Nederlander net als veel collega’s woonachtig is. ‘Het was een spannende race in Imola en het was geweldig om daar te winnen’, blikt de drievoudig wereldkampioen kort terug op zijn zege in Italië. De Nederlander reed al snel weg bij de concurrentie, maar moest uiteindelijk toch flink aan de bak toen Lando Norris steeds dichterbij kwam. De Limburger wist hem echter achter zich te houden en reed als eerste over de finishlijn.

De Red Bull-coureur hoopt uiteraard in Monaco weer te kunnen winnen. ‘We kijken nu uit naar de tweede race van deze double-header’, zegt de man die er vorig jaar met de overwinning vandoor ging in het vorstendom. ‘Omdat het een krap stratencircuit is, is het belangrijk om goed van start te gaan en een sterke kwalificatie te rijden’, geeft de Nederlander aan. Ook zijn teambaas Christian Horner gaf al aan dat de race in de dwergstaat eigenlijk al op zaterdag gewonnen wordt. ‘Het is er namelijk altijd erg moeilijk om in te halen’, legt Verstappen uit.

Verstappen blij om 's avonds naar huis te kunnen

Vorig jaar verliep het weekend in Monaco enigszins chaotisch, mede door de regen. Toch wist Verstappen de Grand Prix tot een goed einde te brengen en stond hij samen met Fernando Alonso en Esteban Ocon op het podium. ‘De race is vaak afhankelijk van strategie en vergt veel concentratie en focus’, zegt de regerend wereldkampioen. ‘We hebben bekeken wat er nodig is om hierop voort te bouwen en hier de maximale prestaties uit de auto te halen. We kijken dus uit naar het weekend’, aldus de leider in het kampioenschap.

Verstappen is blij nog even rust te hebben voor het Grand Prix-weekend in Monaco van start gaat. ‘Monaco is altijd een ongelooflijk druk en hectisch weekend’, geeft hij aan. ‘Het was dus fijn om na Imola thuis te zijn en weer op te laden voor Monaco’, voegt hij eraan toe. Verstappen ziet dan ook een voordeel aan het feit dat het Europese gedeelte van het seizoen is aangebroken, waarbij Monaco nog een extra groot voordeel heeft. ‘Het is altijd fijn om ’s avonds naar huis te kunnen gaan’, aldus de drievoudig wereldkampioen. ‘Lekker dichtbij.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws