Vettel ziet uitdagend circuit in Miami: 'Inhalen moet goed mogelijk zijn' Formule 1
Formule 1

Vettel ziet uitdagend circuit in Miami: 'Inhalen moet goed mogelijk zijn'

Vettel ziet uitdagend circuit in Miami: 'Inhalen moet goed mogelijk zijn'

Sebastian Vettel scoorde zijn eerste kampioenschapspunten van het jaar tijdens de laatste race in Imola. In Miami wacht hem een nieuwe uitdaging, waar de Duitser van het Aston Martin-team zich nu al op verheugt. Tegenover Speedweek zegt de Duitser dat hij ernaar uitkijkt om het nieuwe circuit te leren kennen.

Na een moeilijke start van het seizoen kende Vettel een bemoedigend raceweekend in Italië. De viervoudig kampioen, die de eerste twee races zijn Aston Martin moest afstaan aan landgenoot Nico Hülkenberg omdat hij ziek was met corona, scoorde geen punten in zijn eerste Grand Prix-optreden in Melbourne.

Pas in de vierde ronde van het seizoen in Imola kon de coureur uit Heppenheim met een achtste plaats eindelijk zijn eerste vier kampioenschapspunten vieren. Nu staat er een nieuwe Grand Prix op de agenda met de race in Miami, en Vettel kijkt er naar uit. 'Het is geweldig om nog een stratencircuit op de kalender te zien en het circuit van Miami ziet er erg interessant uit', vertelt hij enthousiast.

Uitdagend circuit waar inhalen goed mogelijk is

'In de simulator zagen we dat het circuit enkele uitdagende bochten heeft. Tussen bocht 13 en 16 zijn er verrassend veel hoogteverschillen die voor extra uitdaging zorgen bij de coureurs en er zijn lange stukken waar inhaalmanoeuvres mogelijk moeten zijn met de DRS', zegt de 34-jarige Duitser over het circuit.

Omdat de coureurs nog niet eerder op het circuit hebben gereden en alleen ervaring hebben opgedaan in de simulator, zal het zaak zijn om het circuit te leren kennen. 'Je kunt het circuit maar tot op zekere hoogte leren kennen in de aanloop naar een nieuwe race, dus ik ben benieuwd hoe het zal aanvoelen als we voor het eerst het circuit opgaan', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws