Viaplay-analisten zijn keihard voor Pérez: 'Zomer kan niet vroeg genoeg komen voor hem' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten zijn keihard voor Pérez: 'Zomer kan niet vroeg genoeg komen voor hem'

Viaplay-analisten zijn keihard voor Pérez: 'Zomer kan niet vroeg genoeg komen voor hem'

De analisten van Viaplay zijn niet te spreken over de prestaties van Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De teamgenoot van Max Verstappen had naar hun mening een podium moeten pakken, maar streed in plaats daarvan met een Haas om P6. ‘Het verschil is te groot’, benadrukt Tom Coronel tijdens de nabeschouwing van Viaplay.

Voormalig engineer Ernest Knoors is het helemaal met zijn collega eens. ‘Verstappen voor Pérez, met al wat er gebeurt is’, verzucht hij. Ondanks de botsing met Lando Norris en de lekke band die hij daardoor opliep, werd Max Verstappen toch nog vijfde in de thuisrace van zijn team Red Bull Racing. Des te teleurstellender is de zevende plek van zijn Mexicaanse teamgenoot. ‘De zomer kan niet vroeg genoeg komen voor hem’, denkt Knoors.

‘Hij geeft de schuld aan de schade die hij opliep en dat zal zeker van invloed zijn geweest’, moet de analist toegeven. Toch heeft Pérez ook dat aan zichzelf te wijten, is hij van mening. ‘De reden dat je die schade oploopt is omdat je zo ver achter in het veld rijdt. Je kan jezelf in die problemen brengen’, benadrukt Knoors. ‘Twee, drie tienden erachter is oké, dat valt te accepteren. Maar dit weekend is weer een weekend dat hij er te ver achter zit’, stelt hij vast.

Vechten met en verliezen van een Haas zou niet moeten gebeuren

Collega-analist Coronel is van mening dat een podium een zekerheid had moeten zijn voor Pérez na alle chaos vooraan. ‘Hülkenberg pakt hem terug dankzij de DRS. In bocht vier neemt hij het risico en Pérez heeft niets’, stelt hij vast. ‘Als jij het in een duel verliest van een Haas, zou ik niet enthousiast zijn’, vervolgt hij. Coronel ziet dat de Mexicaan niet doet waar het team hem voor heeft vastgelegd als tweede rijder. ‘Dit is waar je Pérez voor hebt. Hij had derde, vierde of vijfde moeten rijden en het podium moeten pakken’, benadrukt de rallycoureur. ‘Daar is hij ook niet. Sorry dat ik het zeg, maar het verschil is te groot tussen Pérez en Max’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws