'Viaplay wint de strijd met Ziggo Sport om de uitzendrechten: nog vijf jaar F1 bij Viaplay' Formule 1
Formule 1

'Viaplay wint de strijd met Ziggo Sport om de uitzendrechten: nog vijf jaar F1 bij Viaplay'

'Viaplay wint de strijd met Ziggo Sport om de uitzendrechten: nog vijf jaar F1 bij Viaplay'

De Formule 1 in blijft in Nederland de aankomende vijf jaar te zien bij Viaplay, zo meldt De Telegraaf op donderdag 18 april. De streamingsdienst heeft een nieuwe topdeal gesloten met het management van de koningsklasse en is nu verzekerd van een deal tot en met 2029.

De Telegraaf weet op de mediadag van de Grand Prix van China 2024 te melden dat streamingsdienst Viaplay de strijd om de uitzendrechten van de Formule 1 heeft gewonnen. Er gingen op woensdag al geruchten rond dat de aankondiging snel zou komen, nadat sportmarketeer Chris Woerts bij Vandaag Inside liet weten dat de FOM een deal van vijf jaar wilde sluiten in de plaats van drie. Dat zou betekenen dat er een kwart miljard opgehoest moest worden om de uitzendrechten te bemachtigen. De megadeal is nu rond, en dus heeft Viaplay de rechten tot en met 2029, aldus De Telegraaf.

Begin 2024 was het nog onzeker of Viaplay wel een contractverlenging zou krijgen. De afgelopen tijd is er dan ook veel ophef geweest rondom het streamingsplatform. Eerder dit jaar werd een herstelplan gelanceerd, waarbij de streamingdienst zich terugtrok uit bepaalde landen. Canal+ en de Tsjechische investeringsmaatschappij PPF verwierven samen een belang van 58,6 procent in Viaplay, met als doel het bedrijf weer op te laten bloeien en uit de financiële problemen te helpen. In Nederland werd Roger Lodewick aangesteld als CEO, terwijl Marco Zwaneveld al sinds de lancering in 2022 als hoofd sport fungeert. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zijn de gebruikelijke commentatoren, terwijl Chiel van Koldenhoven sinds vorig seizoen als pitreporter optreedt.

Deal met Talpa

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Viaplay een overeenkomst heeft gesloten met Talpa in Nederland. Als onderdeel van deze deal is SBS9 omgedoopt tot Viaplay TV en vanaf 5 april worden daar ook beelden van de Formule 1, Premier League, Bundesliga en darts uitgezonden. De nieuwe Nederlandse Formule 1-deal wordt naar verwachting later deze maand officieel bekendgemaakt. Zowel het management van de Formule 1 als Peter Nørrelund, de sportbaas van Viaplay, zijn benaderd voor commentaar, maar zij hebben besloten om zich te onthouden van verdere toelichting.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws