Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Geloof niet dat Horner de baan bij het team heeft geweigerd' Formule 1
Formule 1

Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Geloof niet dat Horner de baan bij het team heeft geweigerd'

Voormalig sportief directeur Ferrari: 'Geloof niet dat Horner de baan bij het team heeft geweigerd'

Cesare Fiorio, voormalig sportief directeur van Ferrari, gelooft niet dat Christian Horner de rol als teambaas bij de Scuderia heeft geweigerd. Ferrari moet op zoek gaan naar een vervanger voor Mattia Binotto, nadat de Italiaan besloot op te stappen. Fiorio vindt het vreemd dat Binotto niet kon aanblijven als teambaas, aangezien de voormalig sportief directeur ziet dat Binotto een zeer bekwame teambaas was. Hij denkt dat Binotto echter nog wat in zijn rol moest groeien.

De Ferrari-teambaas zal na 31 december zijn taken neerleggen. Dat is volgens sommigen een gemis voor de Italiaanse renstal. 'Ik heb een positieve mening over Binotto en ik vind dat hij had moeten blijven', zegt Fiorio bij Autosprint. 'Hij heeft met de F1-75 een competitieve en geavanceerde machine op het asfalt gezet. Hij is een zeer goede ingenieur, maar als teambaas had hij nog wel wat ervaring nodig. Ik ben wel van mening dat hij het in de loop van de tijd steeds beter invulde.'

'Ik had een manier gevonden om Binotto bij het team te houden', vervolgt de voormalig sportief directeur van de Italiaanse renstal. 'Hij heeft Ferrari een geweldige auto gegeven die weer kon strijden voor overwinningen en polepositions. Op technisch vlak heeft hij de doelen echt wel gehaald.' In de ogen van John Elkann moest het team dit jaar competitief zijn. Desondanks was dit dus niet goed genoeg om Binotto te behouden, aangezien de teambaas geen vertrouwen meer voelde vanuit het management.

Fiorio gelooft niet dat Horner rol als Ferrari-teambaas weigerde

Ferrari moet nu op zoek gaan naar een vervanger voor Binotto. In de tussentijd zijn al meerdere namen gelinkt aan een overstap naar Maranello. 'Horner is ook genoemd, maar toen schreven de kranten dat hij nee had gezegd. Ik geloof niet dat hij de baan heeft geweigerd. Hij is wel iemand die de taak goed had kunnen uitvoeren.' Frédéric Vasseur lijkt nu de voornaamste kandidaat om Binotto op te volgen. 'Hij heeft successen geboekt in andere klassen, dus hij heeft een goed cv', aldus Fiorio.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws