Weerupdate Hongarije | Eerste druppels vallen, goede kans op regen tijdens race Formule 1
Formule 1

Weerupdate Hongarije | Eerste druppels vallen, goede kans op regen tijdens race

Weerupdate Hongarije | Eerste druppels vallen, goede kans op regen tijdens race

De Grand Prix van Hongarije staat voor aankomend weekend op het programma. Hiermee keert de Formule 1 terug op het circuit waar vorig jaar Max Verstappen negende werd nadat Valtteri Bottas vanaf de start een crash veroorzaakte, en de Nederlander geraakt werd door Lando Norris. Ferrari zal vol voor de overwinning willen gaan in Hongarije als het nog enigszins kans wil maken in de titelstrijd. Hierbij moeten Ferrari en de andere teams wel rekening houden met het weer.

Op vrijdag lijkt het droog te blijven in Hongarije. Met een maximale temperatuur van 34 graden lijkt het volgens Weather.com enorm warm te gaan worden. Wel wordt er wat wind verwacht, de vraag is of dat nog een rol gaat spelen dit weekend. Interessant is om te kijken hoe de Pirelli-banden zich in deze hete temperatuur gaan houden.

Kans op natte kwalificatie en race

Op zaterdag zien we dat het weer wat meer verandert. De temperatuur blijft aangenaam rond een graad of 27, maar er is een kans van tachtig procent op regen. Ook worden er onweersbuien verwacht, en dus kunnen we ons gaan opmaken voor een kwalificatie onder lastige omstandigheden.

Voor de zondag zien de weersvoorspellingen er niet veel beter uit. Met een temperatuur rond de 23 graden is het een stuk koeler geworden in Hongarije. De regen blijft een rol spelen met een kans van zestig procent. De onweersbuien lijken verdwenen, maar toch lijkt dit weekend veel weg te gaan hebben van het raceweekend in Monaco. Interessant gaat dan ook de tactieken van de teams worden, en alle ogen zullen daarbij vooral op Ferrari gericht zijn.

Weerupdate Hongarije 08.45u (30/07) | Onweersbuien op komst voor VT3 én kwalificatie

Zoals eerder al voorspeld zitten er nog steeds onweersbuien aan te komen op zaterdag te Boedapest. In eerste instantie werd verwacht dat het ook op zondag zou gaan regenen, maar de meest recente informatie suggereert dat het dan enkel lichte buien betreft. Het écht slechte weer zal de Hungaroring rond 12.00u raken, en waarschijnlijk stopt het om 20.00u pas met regenen.

Dit is wat we op kunnen maken uit de meest recente berichtgeving van Weather.com. Daar wordt gemeld dat vanaf 12 uur de kans op regen significant toeneemt. Diverse Formule 1-journalisten hebben inmiddels op Twitter gesteld dat het momenteel met het weer nog meevalt, maar daar kan 's middags verandering in komen. Om 12.00u ligt de kans op regen op 45 procent.

Daarna neemt die kans alleen maar toe, met 64 procent om 13.00u, wanneer de Formule 1-coureurs het circuit opgaan voor VT3. De echte zware onweersbuien treffen de hoofdstad van Hongarije om 14.00u, zodra de teams zich klaar aan het maken zijn voor de kwalificatie, met een regenkans van 83 procent. Om 16.00u, wanneer de kwalificatie begint, is de kans op regenbuien 84 procent. Het lijkt er dus op dat we hoogstwaarschijnlijk een kwalificatie met regen ingaan.

Weerupdate Hongarije 12.45u (30/07) | Regen slaat toe op de Hungaroring

Zo'n half uur voor de derde vrije training heeft de regen toegeslagen in Hongarije. Diverse teams en prominenten melden vanaf het circuit dat het hevig regent, inclusief beeldmateriaal hiervan. Vermoedelijk blijft het de rest van de dag zo doorgaan, dus het is hopen dat de kwalificatie niet afgeblazen wordt vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden later vandaag.

Weerupdate Hongarije 15.00u (30/07) | Baan droogt op, geen regen meer verwacht

Waar de kans op een natte kwalificatie eerst aanzienlijk was, lijkt deze volledig verdwenen. Onze redacteur ter plaatse ziet dat de zon schijnt en de baan in rap tempo opdroogt, en ook Weather.com geeft aan dat er bij de start van de kwalificatie om 16.00u nog maar 9% kans op regen is. Om 17.00u wordt de kans geschat op nog maar 2%, waarmee de mogelijkheid op regen flink geslonken lijkt, en er dus een goede kans is op een droge kwalificatie.

Weerupdate Hongarije 9.00u (31.07) | Droge race op een mogelijk natte baan

Op dit moment regent het in Hongarije en volgens weersite Weather.com zal het tot een uur of twee blijven regenen. Om drie uur als de race begint zou het droog moeten zijn, maar hebben we dus mogelijk wel te maken met een nog wat natte baan. De temperatuur rond de race zal naar verwachting één en twintig graden zijn, met een kans van zestien procent op regen.

Weerupdate Hongarije 14.00u (31.07) | Eerste druppels vallen, goede kans op regen tijdens race 

Volgens weersite Weather.com is de kans dat er om 15.00u regen valt in Boedapest meer dan vijftig procent. gedurende de race neemt die kans alleen maar toe, waarmee er terwijl er gereden wordt een kans is van 59 procent. Vanaf het circuit, waar F1Maximaal momenteel ter plaatse is, wordt gemeld dat inmiddels de eerste druppels vallen en dus is de kans op in ieder geval een start op een natte baan zeker toegenomen, maar of het genoeg is, is nog even de vraag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws