Wheatley: 'Verstappen maakt het moeilijk om hem te controleren' Formule 1
Formule 1

Wheatley: 'Verstappen maakt het moeilijk om hem te controleren'

Wheatley: 'Verstappen maakt het moeilijk om hem te controleren'

Jonathan Wheatley, de sportieve directeur van Red Bull Racing, denkt dat het logisch is dat Max Verstappen in 2021 de grenzen van de reglementen opzocht. Pioniers binnen een sport verleggen namelijk de grenzen van de sport die ze beoefenen, en Verstappen is daar geen uitzondering in. Ook laat de Red Bull-topman weten dat Ferrari volgens hem in het aankomende seizoen de grote verrassing zou kunnen zijn.

Eerst richt hij zich echter even tot zijn eigen coureur. Bij de Jack Threlfall Show wordt gevraagd wat hij vindt van de manier waarop de Nederlander te werk ging. Hij reageert als volgt: 'Als je kijkt naar alle elitesporters, in elke sport, zie je dat ze de lat hoger leggen. Ze dagen iedereen uit en maken het moeilijk om ze te controleren. Verstappen is een pure racer, net zoals Lewis Hamilton, trouwens.'

'We zagen vorig jaar een titanenstrijd, en ik hoop dat er daar nog veel van op ons staan te wachten', voegt hij daaraan toe. Dat Verstappen met regelmaat in opspraak kwam vanwege acties op het circuit, dat lijkt volgens de Brit dus enkel een bevestiging van dat het goed zit met zijn mentaliteit. Topsporters moeten immers op zoek gaan naar die grenzen.

Ferrari als verrassing in 2022?

Ook wordt Wheatley gevraagd naar een voorspelling voor 2022. 'Dat is erg lastig om dit moment', geeft hij toe. 'Je weet hoe je vorig jaar presteerde en je krijgt kleine beetjes informatie van andere teams, maar je weet niet of ze de waarheid spreken, of dat ze je op stang proberen te jagen. Je hebt je eigen team en je eigen baan, en die moet je zo goed mogelijk uitvoeren.'

'Ferrari's krachtbron leek eind 2021 erg sterk. Ze waren overduidelijk het op twee na sterkste team en hebben een geweldige coureursopstelling. Ik wist niet of die coureurs goed samen zouden werken, maar het is gebleken dat dit wel het geval is. Ferrari wordt het grote vraagteken en misschien wel de grote bedreiging', benadrukt de Red Bull-medewerker. Red Bull lijkt zich bewust te zijn van het werk dat Ferrari verricht achter de schermen.

The Jack Threlfall Show met Red Bull-topman Jonathan Wheatley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws