Windsor heeft alle begrip voor negatieve Hamilton: 'Wat had je verwacht?’ Formule 1
Formule 1

Windsor heeft alle begrip voor negatieve Hamilton: 'Wat had je verwacht?’

Windsor heeft alle begrip voor negatieve Hamilton: 'Wat had je verwacht?’

Lewis Hamilton liet zich ondanks zijn beste resultaat van 2024 nogal negatief uit over zijn race. De Brit noemde het een van zijn slechtste races ooit, maar volgens Peter Windsor moet men hier niet te veel achter zoeken. ‘Heeft hij een hekel aan Mercedes? Dat betwijfel ik’, zegt de Formule 1-kenner in zijn YouTube-livestream.

‘Wat had je verwacht?’ luidt de retorische vraag van Windsor als antwoord. ‘Lewis wil niet verslagen worden. Hij heeft te veel races en wereldkampioenschappen gewonnen. Als George om welke reden dan ook sneller is, dan vindt Lewis dat vervelend’, verklaart de Brit de negatieve opmerkingen van zijn landgenoot na de Grand Prix van Canada. ‘Als een journalist hem dan een domme vraagt stelt, komt hij over als iemand die niet erg blij is’, weet Windsor. Toch denkt hij dat er geen negatieve gevoelens zijn naar Mercedes toe. ‘Er is waarschijnlijk veel warmte en respect na alle jaren die hij bij Mercedes doorbracht.’

Sociale media de oorzaak van geruchten

Het idee dat Hamilton niet kan wachten tot hij eindelijk Mercedes kan verlaten, komt volgens Windsor vooral door sociale media en de uitspraken die volledig uit hun context gerukt worden. ‘Als je een verantwoordelijke journalist bent, dan moet je zulke uitspraken in hun ware context laten staan’, vindt de Brit. ‘Ja, Lewis heeft er een hekel aan verslagen te worden door zijn teamgenoot, maar heeft hij een hekel aan Mercedes? Dat betwijfel ik’, neemt hij het op voor de man die volgend jaar naar Ferrari gaat. ‘Maar waarschijnlijk denkt hij: dit ging nooit werken met George, dat heb ik gezegd. Het ging nooit werken na Abu Dhabi 2021.’

Windsor krijgt ook de vraag of hij de excuses van Hamilton wel eens zat wordt. ‘Nee, niet echt. Ik ben het wel zat dat mensen Lewis domme vragen stellen op het verkeerde moment’, neemt Windsor de zevenvoudig wereldkampioen in bescherming. ‘Ik ben van mening dat hij het in zich heeft fenomenaal te presteren bij Ferrari en hij zal daar zeker goede dagen gaan hebben’, voorspelt de Formule 1-kenner. ‘In Canada had hij ook zeer goede momenten, zowel tijdens de race als de kwalificatie. Vergeet dat niet, hij is niet langzaam’, benadrukt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws