Mercedes met veel vertrouwen richting Spanje: 'De auto werd een vriend van de coureurs' Formule 1
Formule 1

Mercedes met veel vertrouwen richting Spanje: 'De auto werd een vriend van de coureurs'

Mercedes met veel vertrouwen richting Spanje: 'De auto werd een vriend van de coureurs'

Mercedes wist in Canada eindelijk weer een succesje te boeken met de poleposition en podiumplaats van George Russell. Een belangrijke factor voor het succes van Russell en teamgenoot Lewis Hamilton, die vierde werd, is de nieuwe voorvleugel van de W15. ‘Ja, het werkt’, luidt de conclusie van technisch directeur James Allison over het nieuwe onderdeel in de Akkodis Race Debrief.

‘We hadden wel een idee hoe de voorvleugel zou functioneren, omdat George er in Monaco ook al mee reed’, geeft Allison aan. ‘In Montréal zat het op beide auto’s en we verwachtten dat het goed zou werken. Ook verwachtten we dat het in Canada meer zou kunnen doen dan in Monaco’, vervolgt de technisch directeur. ‘Het circuit mag dan wel apart zijn, maar vergeleken met Monaco is het een vrij normaal circuit’, benadrukt hij. ‘Het onderdeel leverde meer performance. De bolide was licht om te besturen. De auto werd een vriend van de coureurs en niet iets waar ze tegen moesten vechten, wat eerder wel het geval was’, concludeert Allison.

Mercedes verwacht competitief te zijn in Barcelona

Een van de problemen van de problemen die Mercedes ondervond met alle auto’s die ze onder de huidige regels hebben geproduceerd, is dat ze maar beperkt de tijd hadden om een optimale prestatie neer te zetten. Dat probleem is volgens Allison geleidelijk aangepakt en verholpen. ‘We hebben nog meer werk te doen en we zullen meer weten wanneer we de baan op gaan in Barcelona’, aldus de technische man van Mercedes. ‘Daar is een heel breed scala aan bochten. Bovendien is de baan daar ook een stuk warmer’, stelt Allison. Hij verwacht dan ook dat het een zware test zal worden voor de W15.

De technisch directeur heeft er alle vertrouwen in dat het goedkomt. ‘De veranderingen die we doorgevoerd hebben, maken deze auto een betere auto. Dat zal het geval zijn op elk circuit waar we rijden’, luidt zijn gedurfde voorspelling. ‘Ik verwacht dat we in Barcelona competitief zullen zijn, maar niet helemaal vooraan’, houdt de Brit een slag om de arm. Ook zitten er nog meerdere updates aan te komen. ‘Ik weet wat we van plan zijn om de bolide beter te maken. De uitdaging is nu om verbeteringen door te voeren op een tempo dat voor de anderen te hoog is om bij te houden’, vertelt Allison over de flinke klus die Mercedes te wachten staat. ‘Door alle inzet tijdens de komende weken en maanden zullen we de auto terugbrengen naar de top, zodat we op elk circuit een Montréalweekend kunnen hebben. Of beter’, sluit Allison af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws