Windsor deelt kijk op kampioenschap: 'Laat staan dat Verstappen dat denkt' Formule 1
Formule 1

Windsor deelt kijk op kampioenschap: 'Laat staan dat Verstappen dat denkt'

Windsor deelt kijk op kampioenschap: 'Laat staan dat Verstappen dat denkt'

Volgens goed gebruik was F1-journalist Peter Windsor ook na de Grand Prix van Canada weer live te vinden op zijn Youtube-kanaal om de vragen van F1-fans te beantwoorden. De race in Montreal werd gewonnen door Max Verstappen. Het team van Red Bull ondervindt de laatste tijd flink wat problemen met de RB20, maar in Canada mochten die een overwinning niet in de weg staan. Windsor deelt zijn kijk op het wereldkampioenschap.

In het huidige seizoen is Verstappen niet zo dominant als hij in 2023 was. In Australië kwam de race van de Limburger vroeg tot een einde, in Miami werd hij tweede, en in Monaco zesde. Ondertussen werd de concurrentie met Ferrari-coureur Charles Leclerc alsmaar groter en bestond er nog maar een verschil van 31 punten tussen de twee coureurs voordat de race in Canada plaatsvond.

Nog geen uitgemaakte zaak

Waar Leclerc in Monaco de raceoverwinning nog op zijn naam wist te schrijven, was het gauw gedaan met de pret voor het team van Ferrari toen beide coureurs de race in Canada niet konden afmaken. Geen punten dus voor Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz. Tegelijkertijd kreeg Verstappen er weer 25 punten bijgeschreven. Qua stand in het rijderskampioenschap verandert er niets tussen Verstappen en Leclerc door het resultaat in Canada, maar het verschil in punten tussen de twee is wel aanzienlijk groter geworden.

Een van de racefans vraagt zich dan ook af of het wereldkampioenschap nu al een uitgemaakte zaak is. Verstappen heeft momenteel 194 punten op zijn naam staan en Leclerc nog altijd 138. Het verschil in punten is dus maar liefst 56. Dat betekent dat al zou Verstappen nu nog twee keer uitvallen in een race en Leclerc er twee keer vandoor gaan met de overwinning én de snelste raceronde, Verstappen alsnog bovenaan blijft staan. Toch moeten we ons volgens Windsor niet te veel van deze cijfers aantrekken.

De hierboven gebruikte logica is volgens Windsor namelijk wat te kort door de bocht. 'Ik denk niet dat het gevecht om het kampioenschap al over is. Ik denk het echt niet. Het laat mij juist zien hoe dicht het nog bij elkaar zit. Zelfs al is de RB20 nog zo goed. We moeten ook niet vergeten dat de auto een heel ongebruikelijk mechanisch defect had in de Australische Grand Prix toen de achterremmen aan de rechterkant explodeerden. Ik denk dus absoluut niet dat het gevecht al over is. En ik denk al helemaal niet dat dat bij Red Bull wordt gedacht. Laat staan dat Verstappen dat denkt.'

Windsor denkt niet dat Verstappen zich überhaupt bezighoudt met het aantal punten dat hij heeft. 'Hij denkt echt alleen maar aan de volgende race. Op het moment dat ik dit nu zeg, zit hij in bad denkend aan het rondje op het circuit van Barcelona. Net zoals Mika Häkkinen dat deed. Met zijn ogen gesloten dacht hij aan bocht één, bocht twee. Dat is wat hij doet dus hij is totaal niet met het kampioenschap bezig. Ik denk dat Verstappen wanneer het kampioenschap onderdeel wordt van de race weer gaat racen zoals hij in 2021 deed. Maar tot die tijd gaat hij gewoon proberen iedere race te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws