Wolff geeft fout Mercedes toe: 'Werden door Pérez gedwongen naar de hards te gaan' Formule 1
Formule 1

Wolff geeft fout Mercedes toe: 'Werden door Pérez gedwongen naar de hards te gaan'

Wolff geeft fout Mercedes toe: 'Werden door Pérez gedwongen naar de hards te gaan'

Toto Wolff geeft toe dat Mercedes tijdens de Grand Prix van Mexico verkeerde strategische keuzes heeft gemaakt. De teambaas van Mercedes denkt dat het team een betere kans had gemaakt als beide coureurs waren begonnen op de softs, maar dit was nooit een optie voor de Duitse renstal. Lewis Hamilton kwam uiteindelijk als tweede over de streep, terwijl George Russell genoegen moest nemen met de vierde plek.

Het team van Mercedes liet haar strategie vooral afhangen door de keuze van Red Bull Racing. 'We werden door Pérez gestuurd naar een stop voor de hards', zegt Wolff bij Sky Sports. 'Dat was uiteindelijk een foute keuze van ons.' Door de verschillende omstandigheden kon het team van Mercedes echter niet de overstap maken naar de zachte band. Ook aan het begin van de race was de Duitse renstal overtuigd van haar keuze voor de mediums. 'Softs waren nooit een optie voor ons.'

Dit weekend was Mercedes wel ijzersterk onderweg en Wolff gaf ook toe dat het team dit weekend de beste kans maakte op een overwinning. De Oostenrijker is blij dat de simulaties overeenkwamen met de data op de baan. Desondanks blijft Wolff vooral voorzichtig optimistisch als hij kijkt naar de aankomende races. 'We gaan niet te vroege conclusies trekken. We moeten kijken wat we kunnen doen in Brazilië. We willen natuurlijk nog een keer winnen en laten zien dat de auto snel is.'

Wolff blij met Russell

De afgelopen weken heeft George Russell telkens minder punten weten te scoren dan zijn teamgenoot, maar de jonge Brit staat er nog altijd beter voor in het kampioenschap. Wolff is dan ook trots op wat zijn coureur heeft weten te bereiken dit seizoen, maar hij stelt ook dat hij dit al had verwacht. 'George heeft het echt fantastisch gedaan. We hadden echter niets anders van hem verwacht. We wisten dat hij snel zou zijn', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws