Wolff geeft niet op met charmeoffensief: 'Verstappen zal altijd een thema blijven' Formule 1
Formule 1

Wolff geeft niet op met charmeoffensief: 'Verstappen zal altijd een thema blijven'

Wolff geeft niet op met charmeoffensief: 'Verstappen zal altijd een thema blijven'

Mercedes-teambaas Toto Wolff was na de kwalificatie in Australië een hoofdpijndossier rijker en een illusie armer. In de vrije trainingen wisten Lewis Hamilton en George Russell bij vlagen nog competitieve tijden neer te zetten, maar in de kwalificatie zelf kwam Mercedes duidelijk tekort op de echte topteams.

Russell en Hamilton zetten in Q2 de tiende en elfde tijd neer. Van de vier sterkste teams was Hamilton daardoor de eerste coureur die een Q3-deelname misliep, met uitzondering van eenmalige invaller Oliver Bearman. Russell overleefde met de hakken over de sloot, en profiteerde in Q3 nog van de fouten bij Aston Martin, waardoor Russell de zevende tijd kon laten noteren.

Pijnlijk was wel de achterstand van acht tienden, terwijl Yuki Tsunoda slechts zes honderdsten langzamer was dan de snelste Mercedes-coureur. Wolff stond na afloop Sky Sports F1 te woord. 'Het is veel gecompliceerder dan dat', reageert Wolff op een vraag van Ted Kravitz, of het probleem weer aan de achterkant van de W15 zat. 'Het draait om de hele interactie van de aerodynamische en mechanische onderdelen, en van de banden. Het is nooit één probleem.'

Verstappen blijft op het boodschappenlijstje staan

Voor Mercedes dreigt het een lang seizoen te gaan worden, maar Wolff heeft nog hoop dat zijn team het lek kan dichten. 'We moeten gewoon hard blijven werken en hier doorheen zien te komen.' De Oostenrijker gaf eerder al aan dat hij graag Max Verstappen naar zijn team wil halen, maar dat de auto dan eerst verbeterd zal moeten worden. Wolff heeft voor 2025 een plekje vrij sinds Hamilton aankondigde dat hij naar Ferrari zal verhuizen. Ondanks de nieuwe tegenslag geeft hij de hoop op de Nederlander nog niet op. 'Max Verstappen is een thema voor ons en zal ook altijd een thema blijven', zo wordt Wolff geciteerd door het Oostenrijkse Kurier.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws