Wolff kijkt niet naar Europa: 'Ik wil meer races in China' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt niet naar Europa: 'Ik wil meer races in China'

Wolff kijkt niet naar Europa: 'Ik wil meer races in China'

Toto Wolff spreekt bij de Chinese pers over de situatie rondom de Formule 1-kalender. De teambaas van Mercedes lijkt, in tegenstelling tot de fans, af te wijken van meer races in Europa en ziet graag meer races in China.

Terwijl de Formule 1-traditionalisten in Europa zich zorgen maken over de toekomst van race-monumenten als Monza, Silverstone, Spa en, recentelijk, zelfs Monte Carlo, kijkt Mercedes-teambaas en mede-eigenaar Wolff naar het Verre Oosten. Hij zou graag zien dat er in de toekomst meer races in China worden gehouden.

'We hebben nu drie races in de Verenigde Staten (vanaf 2023, red.); Las Vegas, Miami en Austin. Als we hetzelfde kunnen doen in China, zou dat geweldig zijn,' vertelde Wolff aan het Chinese persbureau Xinhua. 'Ik zou niet alleen graag in Shanghai racen, maar ook graag in Peking.'

De Grand Prix van China werd van 2004 tot 2019 in Shanghai verreden, maar maakt dit seizoen geen deel uit van de racekalender, zoals wel het geval zal zijn in 2020/21, vanwege de Corona-pandemie. De race in Shanghai moet volgend jaar terugkeren en de organisatoren hebben een nog een langlopend contract met de Formule 1.

'China een belangrijke markt voor Mercedes'

In het interview maakte Wolff er geen geheim van waarom hij graag meer races in China zou zien. Net als de Verenigde Staten is China een enorme afzetmarkt voor een automerk als Mercedes-Benz. 'Voor het Duitse autoconcern is China een belangrijke en fantastische markt', zei Wolff. 'We moeten daar een sterke voetafdruk hebben.'

Poll

Zie jij graag meer races in China?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws