Wolff over Abu Dhabi 2021: 'In essentie won Hamilton daar zijn achtste wereldtitel' Formule 1
Formule 1

Wolff over Abu Dhabi 2021: 'In essentie won Hamilton daar zijn achtste wereldtitel'

Wolff over Abu Dhabi 2021: 'In essentie won Hamilton daar zijn achtste wereldtitel'

Toto Wolff zegt in Monaco met de huidige Juventus-coach gegeten te hebben. Aan tafel kwam vrijwel meteen de titelstrijd van 2021 en diens conclusie in Abu Dhabi ter sprake. De Mercedes-teambaas blikt nog eens terug op hoe het seizoen destijds besloten werd, en laat zich uit over of hij Christian Horner ooit als teambaas van Mercedes zou zien.

'Ik was aan het dineren met Massimiliano Allegri, en die begon het gesprek door te zeggen dat niemand kon geloven wat er in Abu Dhabi gebeurd was. Wij zeiden toen dat wij het ook nog steeds niet kunnen geloven', zo steekt de Oostenrijker van wal in gesprek met Telegraph. Hij stelt dat de Juventus-topman het gesprek met het onderwerp begon.

'Het is nog steeds zo onwerkelijk. Dat blijft Lewis Hamilton voor altijd bij', denkt Wolff. 'In essentie won hij daar namelijk een achtste wereldtitel.' Hoe het afgelopen is, staat bij Wolff nog vers in het geheugen gegrift. Hij zag Michael Masi de wedstrijd hervatten met nog één ronde op de teller. In die ronde passeerde Max Verstappen Hamilton en trok hij de titel naar zich toe.

Contrast met 2022-seizoen van Mercedes

Het contrast met het 2022-seizoen van Mercedes is groot. Waar er in 2021 nog voor titels gevochten werd, moet de Duitse renstal het momenteel doen met een plekje op het middenveld. 'Nu staat Hamilton achter ten opzichte van de rest en heeft hij een knap lastige auto om te besturen. Hamilton is in vier maanden van concurrenten voor een wereldtitel naar een onbestuurbare auto gegaan. Daar moet je je aan aanpassen. Inmiddels is dat hem gelukt', meent de teambaas.

Horner bij Mercedes

Ook wordt Wolff naar zijn toekomstplannen gevraagd. Momenteel bezet hij de rol van teambaas bij Mercedes, maar hij heeft wel al enkele keren aangegeven dat er andere uitdagingen op de loer liggen. Zou Red Bull Racing-teambaas Horner een goede vervanger zijn? 'Ik denk dat Horner zeer capabel is. Hij is een uitstekende manager, maar ik denk niet dat hij in de groep zou passen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws