Wolff twijfelt niet aan loyaliteit Hamilton: 'Hij zal dit blijven doen' Formule 1
Formule 1

Wolff twijfelt niet aan loyaliteit Hamilton: 'Hij zal dit blijven doen'

Wolff twijfelt niet aan loyaliteit Hamilton: 'Hij zal dit blijven doen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er alle vertrouwen in dat zijn coureur Lewis Hamilton tot aan het einde van het 2024-seizoen goed zijn best zal blijven doen voor Mercedes. Hamilton vertrekt aan het eind van het seizoen naar Ferrari, maar zegt zich op dit moment nog vooral op het behalen van goede resultaten met zijn huidige renstal te focussen.

Het 2024-seizoen is tot nu toe een behoorlijke achtbaan gebleken voor Hamilton. De Brit gaf tijdens de eerste twee Grands Prix van het jaar nog aan dat de W15 'een geweldige auto' was, maar moest die mening bijstellen na de eerste vrije training op Australisch grondgebied, toen de snelheid bij zijn Mercedes-bolide weer ver leek te zoeken. Hamilton volgde zijn Australische race op met succesvolle vrijdagen in Japan en China, in Shanghai wist hij zelfs tweede te worden tijdens de sprintrace, maar op datzelfde Shanghai International Circuit kwam hij niet verder dan Q1 tijdens de gewone kwalificatie.

Hamilton moet dit seizoen nog in de top zes eindigen tijdens een hoofdrace, maar toch denkt zijn teambaas Wolff dat Hamilton hard zal blijven werken tot en met het einde van zijn laatste seizoen als Mercedes-coureur. 'Ik denk dat Lewis een professional is en zich tot nu toe zo heeft gedragen, door te proberen zijn moraal en dat van het team hoog te houden, zelfs als de resultaten uitblijven', zei de Oostenrijker, tegenover Motorsport.com. 'Ik twijfel er niet aan dat hij dit zal blijven doen. Hij heeft George (Russell, red.) ook gesteund.'

Hamilton nog niet bezig met Ferrari

De zevenvoudig wereldkampioen gaf zelf eerder ook aan zijn tijd bij Mercedes op een goede manier te willen afsluiten. 'Op dit moment wil ik hier goed eindigen', zei Hamilton eerder in het 2024-seizoen, hoewel de Brit ook alvast uitkijkt naar zijn overstap naar Ferrari. 'Natuurlijk heb ik zin in de toekomst. Maar op dit moment gaan we door een moeilijke periode. Dat is mijn uitdaging. Daar gaat al mijn energie naartoe, naar het uitzoeken van hoe we onszelf terug aan de top kunnen krijgen. Hoe kan ik met de jongens werken? Hoe kan ik betere debriefings geven, hoe kan ik ze een betere richting opsturen om weer vooraan mee te vechten?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws