Jos Verstappen reageert op speculatie over Mercedes-transfer: 'We moeten ook verder kijken' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen reageert op speculatie over Mercedes-transfer: 'We moeten ook verder kijken'

Jos Verstappen reageert op speculatie over Mercedes-transfer: 'We moeten ook verder kijken'

Jos Verstappen heeft gereageerd op de laatste ontwikkelingen bij Red Bull Racing. Volgens verschillende grote media heeft Adrian Newey intern aangegeven dat hij wil vertrekken, en gaat Verstappen senior samen met zijn zoon Max Verstappen en manager Raymond Vermeulen na het Miami-weekend serieus in gesprek met de top van Mercedes.

Verstappen blikte eerst nog terug op de start van het seizoen van zijn 26-jarige zoon. 'Het gaat waanzinnig goed. Het is ongelofelijk hoe sterk Max voor de dag komt, ook gedurende de race', vertelt Verstappen senior trots aan RaceXpress. 'Je merkt gewoon dat hij alles onder controle heeft, en dat hij alles in de gaten houdt. In de kwalificatie staat hij er, dus het is gewoon mooi om hem zo bezig te zien.'

'Daar heeft Max ook weer van geleerd'

In de kwalificaties heeft Verstappen tot nu toe alle polepositions gepakt, en in China blonk hij zelfs uit met de vier snelste ronden van de kwalificatiesessie. Een dag eerder vormde de sprintkwalificatie het enige minpunt van het weekend. 'We wisten wel dat hij er in de wedstrijd goed uitzag. Het laatste deel van de kwalificatie (voor de sprintrace, red.) was in de regen', zo geeft Verstappen aan dat die omstandigheden afweken van de rest van het weekend.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

china max verstappen 2024 winst helmut marko
Verstappen wint de Grand Prix van China.

Verstappen begon als vierde aan de sprintrace, maar kwam aan het einde van de race 'gewoon' als eerste over de streep, met een voorsprong van maar liefst dertien seconden. 'Hij zei over die sprintkwalificatie: ik kreeg gewoon geen temperatuur in de banden. Daar heeft hij ook weer van geleerd, dus er zijn wel wat dingetjes opgevallen, waar hij zijn voordeel uit kon halen. Dat heeft hem indirect geholpen om zondag beter voor de dag te komen.' Verstappen won de Grand Prix met veel machtsvertoon.

Geruchten

Verstappen was zelf aanwezig in Wallonië, waar hij na de eerste dag nog de leider was bij de Rally van Wallonië, maar op de tweede dag vanuit leidende positie uitviel. De 52-jarige Limburger werd daar geconfronteerd met het bericht dat Newey zou gaan vertrekken bij Red Bull. 'Normaal ga ik er niks over zeggen. Wat moet ik er ook over zeggen? Ik weet er verder ook niks van', maakt Verstappen duidelijk. 'Ik weet dat er in de basis een deal is tussen hem en Red Bull (tot en met 2025, red.). De rest zien we wel, daar kan ik niks over zeggen.'

Eerder dit seizoen waarschuwde Jos Verstappen nog dat het team van Red Bull dreigde om uit elkaar te vallen als Christian Horner zou aanblijven. Inmiddels lijken de eerste serieuze barsten in het Red Bull-bouwwerk zichtbaar te worden. Over Newey hield Verstappen zich echter op de vlakte. 'We weten allemaal wat hij gepresteerd heeft en hoe goed hij is.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

china max verstappen 2024 winst christian horner
Christian Horner en Max Verstappen in China.

'De vader van' reageerde ook op de berichten dat er serieuze gesprekken met Mercedes op gang gebracht zouden worden. Ook hier liet Verstappen senior logischerwijs niet het achterste van zijn tong zien, maar hij maakte wel duidelijk dat er nog veel openligt als het over de toekomst van zijn zoon gaat. 'Ik denk dat iedereen Max heel graag wil hebben. Ik denk dat Max op dit moment goed zit. Hij heeft een snelle auto, maar we moeten ook verder kijken', geeft Verstappen toe.

Daarbij lijkt Verstappen vooral duidelijk te willen maken dat er nog niks vast staat. 'We kijken ook naar 2026, dus we laten alles een beetje op ons afkomen. We blijven heel rustig, en kijken wat er gaat gebeuren.' Verstappen heeft een contract tot en met 2028 bij Red Bull, maar zou daar via clausules onderuit kunnen komen. Gezien de woorden van Verstappen behoort een overstap naar Mercedes in 2026, in plaats van 2025, ook tot de mogelijkheden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws