McLaren-teambaas doet eerste onthulling Miami-upgrades: 'Het zou merkbaar moeten zijn' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas doet eerste onthulling Miami-upgrades: 'Het zou merkbaar moeten zijn'

McLaren-teambaas doet eerste onthulling Miami-upgrades: 'Het zou merkbaar moeten zijn'

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft alvast een klein tipje van de sluier opgelicht over de aankomende upgrades die zijn team meeneemt naar de Grand Prix van Miami. McLaren wist vorig jaar met twee grote upgrades de McLaren-bolide zo te verbeteren dat het team mee kon strijden om podiumplaatsen, maar de Italiaanse teambaas heeft hele andere verwachtingen voor de upgrades van dit jaar.

De upgrades van McLaren tijdens het 2023-seizoen, die tijdens de Grands Prix in Oostenrijk en Singapore op de bolide werden gemonteerd, zorgde ervoor dat de Britse renstal het tij volledig kon keren. McLaren ging, dankzij de upgrades, van een achterhoedeteam naar een team dat mee kon strijden om podiumplaatsen. Het team uit Woking bewees aan het begin van 2024 dat de updates niet van tijdelijke aard waren, en Lando Norris belandde in China zelfs al op het podium.

De verwachtingen zijn daarom hooggespannen voor McLarens eerste upgrades dit weekend tijdens de Grand Prix van Miami, maar McLaren-teambaas Stella waarschuwt alvast dat de upgrades niet zo grootschalig zullen zijn als die van 2023. 'Deze upgrade zal niet zo groot zijn als de twee die we vorig jaar hebben geleverd in Oostenrijk en Singapore, maar het zou een behoorlijke stap moeten zijn', zei Stella, tegenover Motorsport.com. 'Het zou merkbaar moeten zijn. Ik kan niet veel meer zeggen dan dat, want anders praten we over cijfers. Dat wil ik graag vertrouwelijk houden.'

Stella: 'Er zijn altijd mogelijke verrassingen'

Toch durft Stella wel alvast een klein tipje van de sluier op te lichten over hoe groot de upgrades zullen zijn voor de MCL38. 'Laten we zeggen niet zo groot waarschijnlijk als (de upgrades van, red.) Oostenrijk en Singapore, maar wel merkbaar. Als het allemaal overeenkomt met onze verwachtingen, met de windtunnelcijfers en ook met de computersimulatie. Het is altijd een grote als, want ook al is was de correlatie (tussen de simulaties en de baan, red.) de afgelopen twaalf maanden goed, er zijn altijd mogelijke verrassingen.'

De belangrijkste zwakke punten van de McLaren, zoals de lange bochten met lage snelheden, de bandendegradatie en de aerodynamische efficiëntie, zijn de drie belangrijkste gebieden die het team tijdens de winterstop heeft geprobeerd te verbeteren, maar die nog steeds voor problemen zorgen bij de 2024-bolide. De updates die meegaan naar de race in Miami zijn een eerste poging van het team zijn om deze punten verder aan te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws