Wolff uit kritiek op topmanagement Red Bull: 'Wij hadden niemand persoonlijk aangevallen' Formule 1
Formule 1

Wolff uit kritiek op topmanagement Red Bull: 'Wij hadden niemand persoonlijk aangevallen'

Wolff uit kritiek op topmanagement Red Bull: 'Wij hadden niemand persoonlijk aangevallen'

Toto Wolff is voor het eerst sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië op diverse vragen ingegaan rondom het weekend. De controversiële aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton heeft veel stof doen opwaaien en voor het eerst sinds het incident gaat de Mercedes-teambaas in op wat voor gevolgen hij verwacht naar aanleiding van het incident. Ook verklaart hij waarom Mercedes de overwinning uitbundig vierde, ze wisten dat de Nederlander ongedeerd was.

De Oostenrijker doet zijn verhaal bij het Duitse RTL. De crash tussen de twee topcoureurs heeft veel losgemaakt binnen de sport en vrijwel elke F1-prominent heeft een mening gedeeld over de touché tussen de twee titelconcurrenten. Wolff wordt gevraagd of hij verwacht dat er een kans bestaat dat de titelstrijd ontvlamt tot het niveau Ayrton Senna-Alain Prost of, in het recentere verleden en bij zijn eigen team, Nico Rosberg-Hamilton. 'Deze eerste klappen zijn al uitgedeeld', geeft Wolff toe.

'Er bestaan bijna geen snellere bochten dan Copse. Wanneer dit zo doorgaat moet je je wel beseffen dat je twee coureurs nodig hebt voor een incident en dat de schuldvraag niet altijd duidelijk is', zo schiet hij meteen in de verdediging. Volgens de teambaas is het logisch dat in een titelstrijd allebei de coureurs soms in moeten houden om crashes van deze proportie te voorkomen. 'We gaan in de toekomst zien hoe de heren blijven racen.'

Daarnaast hoort bij het racen nou eenmaal dat je af en toe je ellebogen uitsteekt. 'Zoals dat in Silverstone gebeurde, was dat natuurlijk wat aan de harde kant, maar ze verdedigden beiden hun positie', beseft Wolff zich. 'Ik kan bij Hamilton alleen maar kijken naar zijn verleden en daarin vind je geen grote crashes, wel 99 Grand Prix-overwinningen en zeven wereldtitels.' Zijn verleden in de sport spreekt voor hem, stelt zijn teambaas.

Red Bull met aantijgingen aan adres van Mercedes

Vlak na het incident lieten enkele werknemers van Red Bull Racing los wat ze van het incident vonden. Vrij snel wees Christian Horner met de vinger naar Hamilton. Hij vond de actie van de zevenvoudig wereldkampioen amateuristisch en levensgevaarlijk. Wolff gaat nu in op de woorden van zijn Britse tegenpool: 'Natuurlijk spelen emoties een rol. Ik denk dat als wij in hun schoenen zouden staan, dat wij de hele gebeurtenis op een vergelijkbare manier zouden zien. Wat wij echter niet hadden gedaan is mensen persoonlijk aanvallen.'

Ook Helmut Marko mengde zich in de politieke strijd die ontstond. De Oostenrijker pleitte voor een raceban voor Hamilton. Twee van de meest uitgesproken heren van Red Bulls topmanagement gingen dus meteen achter Hamilton aan en dat vindt Wolff onprofessioneel. Wat er op het circuit gebeurt, moet op het circuit blijven, en verder moet er geen enorm drama van gemaakt worden, meent de man uit Wenen.

Waarom Hamilton en Mercedes de overwinning uitbundig vierden

Uiteraard is Wolff ook op de hoogte van het bericht dat Verstappen na afloop van het evenement op Instagram plaatste. Hij noemde het onsportief dat de overwinning in Silverstone volop gevierd werd, terwijl de directe titelconcurrent in het ziekenhuis lag. Wolff licht toe: 'We wisten de hele tijd dat Verstappen ongedeerd was, het topmanagement van Red Bull had dat duidelijk gemaakt. Christian Horner zei het zelfs tegen Michael Masi, dat Verstappen relatief ongedeerd was en geen verwondingen had.'

'Daarom vierden wij de overwinning zoals wij dat gedaan hebben', concludeert de oud Williams-teambaas. Naar aanleiding van het bericht van de Nederlander zou Hamilton contact met hem hebben opgezocht, maar in een ander interview met Motorsport.com geeft hij aan dat zijn coureur dit nog niet gedaan heeft. Wel zijn de heren van de Duitse renstal van plan om een belletje te plegen naar Milton Keynes wanneer de gemoederen wat bedaard zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws