Wolff verwachtte niets van Right of Review: 'Het is een principekwestie' Formule 1
Formule 1

Wolff verwachtte niets van Right of Review: 'Het is een principekwestie'

Wolff verwachtte niets van Right of Review: 'Het is een principekwestie'

Voor Toto Wolff komt het niet als een verrassing dat Max Verstappen geen straf krijgt voor het incident in Brazilië. De teambaas geeft aan dat het Mercedes vooral om het principekwestie was. Toen tijdens de persconferentie het nieuws kwam dat de Right of Review werd afgewezen door de stewards, gaf de Oostenrijker dan ook aan dit al te hebben verwacht.

Wolff geeft tijdens de persconferentie aan dat Mercedes niets verwachtte van de uitkomst van hun aanvraag, maar dat het hem en het team vooral om het principe gaat. 'Het is een principekwestie. Als dit mag dan is inhalen aan de buitenkant onmogelijk omdat hij van binnen de bocht controleert. We willen een oordeel hebben en ons aanpassen voor de volgende races. Sommige coureurs zijn dezelfde mening toegedaan , laten we daarom nog eens kijken.'

'Ik heb daar een heel uitgesproken mening over en het is erg belangrijk om te begrijpen wat mogelijk is en wat niet voor de volgende races', legt Wolff uit. 'We willen niet dat dit WK beslist wordt met een controversiële beslissing in het kantoor van de stewards', aldus de teambaas, die van mening is dat er nu goed naar de regels moet worden gekeken, erover gesproken moet worden en het op te lossen.

Wolff en Horner zijn het eens

Christian Horner merkte op dat het gevaarlijk wordt wanneer foto's van telefoons gebruikt kunnen worden als geclassificeerd bewijs, iets waar zijn collega het volledig mee eens is. 'Ik vind het ook een gevaar. We willen geen foto's van sociale media. Dat willen we duidelijk maken in de regels', aldus Wolff, die eraan toevoegt dat het van belang is dat de stewards toegang hebben tot alle beelden. 'Allereerst dat de stewards toegang hebben tot alle relevante kanalen.'

'Dit is een belangrijk beoordelingsinstrument. We willen niet dat het wordt uitgesteld tot de volgende race. Op dit moment is er tijdens de race slechts één camera aan boord per auto live te volgen. De rest moet achteraf worden gedownload', zo legt de Mercedes-teambaas uit. Doordat de beelden vanuit de cockpit van Verstappen nog niet beschikbaar waren tijdens de race, zag Mercedes een kans om Right of Review aan te vragen.

Vechten voor elk punt

'We zitten in de ring en proberen het best mogelijke werk te doen. De ellebogen zijn gestrekt omdat de regels het toelaten', zo is de toelichting van Wolff op de vraag waarom Mercedes de aanvraag heeft ingediend. 'Je vecht voor elk punt.' Momenteel is het gat tussen Verstappen en Hamilton 14 punten, terwijl Mercedes en Red Bull ook in het constructeurskampioenschap nog in een felle strijd verwikkeld zijn.

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws