Russell over voorval met Norris: 'Niemands schuld, maar het maakte een slechte dag compleet' Formule 1
Formule 1

Russell over voorval met Norris: 'Niemands schuld, maar het maakte een slechte dag compleet'

Russell over voorval met Norris: 'Niemands schuld, maar het maakte een slechte dag compleet'

Het weekend in Zandvoort is er eentje voor George Russell om snel te vergeten. Aan het begin van de race zat de Mercedes-coureur er nog goed bij, maar een te late beslissing van het team om te wisselen naar de regenbanden tijdens de regenbui aan het einde van ronde 1, zorgde ervoor dat Russell terug in het veld zakte. Contact met Yuki Tsunoda en een race-incident met Lando Norris maakte Russells pech helemaal compleet, en de Mercedes-coureur eindigde op P17.

'Contact met Lando (Norris, red.)', is Russell kort over het race-incident met Norris, volgens PlanetF1. 'Ongelukkig race-incident dat de lekke band veroorzaakte, dus teleurstellend maar goed dat we een snelle raceauto hadden.' Russell had al eerder tegen F1TV gezegd dat hij het voorval met Norris puur als race-incident zag: 'Het was erg close in bocht 9 en daarna in bocht 10 en toen kreeg ik een lekke band. Niemands schuld, het maakte een slechte dag compleet.'

Russells race ging van kwaad tot erger

Het was voor de Mercedes-coureur zeker een slechte dag in de duinen van Zandvoort, want Mercedes had eerder al een strategische blunder gemaakt door zowel Russell als Hamilton tijdens de eerste hevig regenbui aan het einde van ronde 1 buiten op de slicks te laten, in plaats van te laten verwisselen naar regenbanden, zoals bijvoorbeeld Max Verstappen wel deed. Hierdoor vielen beide coureurs terug in het veld, maar daar bleef de pech niet bij voor Russell. De Brit reed ook nog tegen Tsunoda aan.

'Ik had eerder in de race contact met Tsunoda, zo'n vijf ronden ervoor (het incident met Norris, red.)', zei Russell. 'En ik had enorme trillingen op hoge snelheid, ik had moeite om iets te zien, ik keek een beetje in mijn spiegel en ik was van de baan, maar ik hield hem uit de muur.' Russell refereert hiermee aan het voorval waarbij hij met een wiel in het gras terechtkwam, waardoor hij bijna de controle over zijn bolide verloor. 'Het kwam letterlijk door het incident met Tsunoda, het duurde ongeveer vijf ronden, dus ik verloor waarschijnlijk drie of vier seconden racetijd. Dat was jammer, want ik had waarschijnlijk Lewis (Hamilton, red.), Lando (Norris, red.) en, ik weet niet meer wie, Gasly die uit de pits kwam voor kunnen blijven, dus waar Gasly eindigde had een heel ander verhaal kunnen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws