Gasly vond inhaalactie Verstappen op het randje: 'Maar is gewoon hard racen' Formule 1
Formule 1

Gasly vond inhaalactie Verstappen op het randje: 'Maar is gewoon hard racen'

Gasly vond inhaalactie Verstappen op het randje: 'Maar is gewoon hard racen'

Pierre Gasly maakt zich geen zorgen over de inhaalactie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Nederland. De coureur van Red Bull Racing wilde zijn voormalig teamgenoot inhalen, maar zocht daarbij wel het randje op. Gasly werd in bocht 3 namelijk op het verf geduwd door de tweevoudig wereldkampioen, maar de twee rijders raakten elkaar niet. Gasly kan de actie van Verstappen wel begrijpen en ziet het gewoon als hard racen.

Verstappen bleef na de start een ronde langer buiten dan enkele coureurs achter hem. Zo konden Sergio Pérez, Pierre Gasly en Zhou Guanyu, die wel direct stopten in de eerste ronde, de Nederlander passeren. Op het natte circuit van Zandvoort moest de coureur van Red Bull dus beginnen aan een kleine inhaalrace. Fernando Alonso demonstreerde in de eerste ronde al hoe de coureurs in bocht 3 het beste konden inhalen en Verstappen besloot dat dunnetjes over te doen.

Daarbij duwde de regerend wereldkampioen zijn voormalig teamgenoot Gasly wel een beetje van de baan. De wedstrijdleiding besloot niets te doen met het incident en er leek ook geen moment te zijn waarop de stewards daadwerkelijk keken naar het incident. Gasly kan de actie van Verstappen in ieder geval begrijpen. 'We reden wiel-aan-wiel. Max wist dat als hij me een klein beetje op het verf duwt in de regen, als ik daar een wiel op zet, dat ik dan gewoon onderstuur zou ervaren', wordt de Alpine-coureur geciteerd door RaceFans.

Gasly: 'Je zoekt een beetje de grens op'

Eerder op de zondag werd Oliver Bearman op hetzelfde punt van de baan geduwd door Victor Martins in de Formule 2. De Fransman kreeg wel een straf, maar de twee coureurs raakten elkaar ook in dat incident. Gasly klaagt niet over het feit dat er geen straf kwam voor Verstappen. 'Het was op het randje. Als ik in zijn positie had gezeten en je moet een auto inhalen, dan zoek je een beetje de grens op en dat is waarom je het zult proberen. Dus ik maak me er niet al te druk om. Het is gewoon hard racen', aldus de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws