Update II | Sargeant officieel tweede rijder bij Williams: eerste Amerikaanse coureur sinds 2015 Formule 1
Formule 1

Update II | Sargeant officieel tweede rijder bij Williams: eerste Amerikaanse coureur sinds 2015

Update II | Sargeant officieel tweede rijder bij Williams: eerste Amerikaanse coureur sinds 2015

Logan Sargeant debuteert in 2023 in de Formule 1. De Amerikaan vervangt volgend jaar Nicholas Latifi bij Williams, zo maakt de Britse renstal zaterdag bekend op de persconferentie in de persoon van Jost Capito. Wel moet de 21-jarige eerst zijn superlicentie halen, al ligt hij daarvoor op koers.

Sargeant moet in de top vijf van de Formule 2 eindigen om genoeg punten op zijn superlicentie te krijgen en staat momenteel op plek drie. Bovendien is er nog maar één raceweekend te gaan in de opstapklasse. Dat is in Abu Dhabi eind november, gelijktijdig met de seizoensfinale van de Formule 1. Williams heeft, gezien deze aankondiging, het volste vertrouwen dat Sargeant de benodigde punten behaalt.

Capito bevestigt keuze tijdens persconferentie

Op de persconferentie van de teambazen op de zaterdag wordt Capito gevraagd naar het optreden van de Amerikaan tijdens de eerste vrije training. De teambaas was tevreden over het optreden. 'Ik denk dat hij deed wat van hem werd verwacht en wat hem werd opgedragen. Hij werd overweldigd door het remmen van de auto', zo laat hij weten waar zijn toekomstige coureur nog moeite mee had.

Vervolgens bevestigde de teambaas van Williams dat de Amerikaan komend seizoen voor het team zal uitkomen, mits hij zijn superlicentie haalt. 'We denken dat hij er klaar voor zal zijn om te rijden, en na het behalen van de superlicentiepunten in Abu Dhabi zal hij volgend jaar onze tweede rijder zijn', bevestigt Capito tegenover de aanwezige media. Sargeant zal dus de teamgenoot worden van Alexander Albon, wanneer hij genoeg punten haalt.

Update 11:00u (20/11) | Sargeant pakt superlicentie en debuteert volgend jaar in F1

Logan Sargeant heeft zijn superlicentie gepakt tijdens de hoofdrace van de Formule 2 in Abu Dhabi. In die wedstrijd werd de Amerikaan vijfde en daarmee stelde hij een vierde plaats in het kampioenschap veilig. Voor dit weekend moest hij minstens als vijfde eindigen in het kampioenschap om genoeg punten op zijn superlicentie te scoren.

Een coureur moet voordat hij in de Formule 1 wil rijden minstens veertig superlicentiepunten hebben en voor de F2-races had Sargeant er 29. Met zijn vierde plaats in het kampioenschap pakt de Carlin-rijder dertig punten, wat zijn totaal op 59 punten brengt. Sargeant stapt volgend seizoen in bij Williams als vervanger van Nicholas Latifi.

Update II 14:15u (21/11) | Sargeant officieel tweede rijder bij Williams: eerste Amerikaanse coureur sinds 2016

Het was al duidelijk dat Logan Sargeant de tweede rijder zou worden van Williams nadat hij voldoende superlicentiepunten had behaald tijdens het weekend in Abu Dhabi. Nu maakt het team ook officieel bekend dat de coureur de overstap gaat maken van de Formule 2 naar de Formule 1. De Amerikaan zal naast Alexander Albon komen te rijden en daarmee is hij de eerste coureur uit de Verenigde Staten sinds Alexander Rossi, die in 2015 zijn laatste race reed.

Sargeant is natuurlijk blij dat hij de kans krijgt bij het team van Williams. 'Het is een eer en een droom die uitkomt voor mij om voor dit team te rijden', zegt de coureur in een persbericht van Williams. 'Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van dit avontuur en om samen met het team een stap vooruit te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws