Yamamoto: 'Als dit goed gaat, denk ik dat veel mensen binnen Honda terug naar de F1 willen' Formule 1
Formule 1

Yamamoto: 'Als dit goed gaat, denk ik dat veel mensen binnen Honda terug naar de F1 willen'

Yamamoto: 'Als dit goed gaat, denk ik dat veel mensen binnen Honda terug naar de F1 willen'

Honda heeft aangegeven dat Red Bull Racing vanaf 2022 definitief niet meer aan de start zal verschijnen met haar merknaam op de bolide. Hoewel de motorfabrikant vanaf volgend jaar op diverse vlakken samen blijft werken met het team uit Milton Keynes, is een sponsordeal hier dus geen onderdeel van. Honda verdwijnt met naam en logo van de Red Bull-bolides, stelt Masashi Yamamoto.

'Dat zal een vreemd gevoel zijn', geeft de algemeen directeur van Honda F1 volgens Corriere dello Sport. 'Ons belangrijkste doel is nu om kampioen te worden, en volgend jaar zien we wel verder. Het merk Honda zal in ieder geval niet meer zichtbaar zijn', voegde hij daaraan toe. Hoewel Honda middels haar motoren het Oostenrijkse team blijft sponsoren zal dat dus in werkelijke naamsponsoring op de bolide niet meer het geval zijn.

Honda verlegt focus naar elektrisch rijden

Yamamoto benadrukt nog maar eens waarom Honda uit de F1 gestapt is. Na een redelijk lange periode, eerst met McLaren, toen met AlphaTauri en nu met AlphaTauri én Red Bull samenwerkend, kondigden de Japanners aan niet meer deel te willen nemen aan de koningsklasse. 'Ik baal ervan, maar ik begrijp ook dat Honda zich als autofabrikant moet richten op het CO2-neutraal maken van de industrie.'

'Als dit goed gaat, denk ik dat er veel mensen binnen Honda graag terug zouden willen richting de F1. Zakelijke gezien is het project voor het einde van dit seizoen echter wel gewoon afgesloten', concludeert Yamamoto. Dat betekent ook dat de marketingafdeling, evenals de Honda-managers die momenteel leiding geven in de assistentie van het F1-team, vanaf 2022 niet meer aanwezig zullen zijn in Milton Keynes en langs het asfalt.

Bookmakers krijgen meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws