Zijn updates Red Bull aanstaande? ‘Ze zitten niet stil’ Formule 1
Formule 1

Zijn updates Red Bull aanstaande? ‘Ze zitten niet stil’

Zijn updates Red Bull aanstaande? ‘Ze zitten niet stil’

Met nog twee races te gaan hebben veel teams de aandacht al verlegd naar de auto voor 2022. Hoewel Mercedes en Red Bull ook hebben aangegeven de huidige auto's niet meer te updaten en de aandacht volledige op de bolide van volgend jaar hebben, verwachten de mannen in het Formule 1-café dat er wel degelijk nog hard gewerkt wordt om updates te leveren.

Jack Plooij geeft op Ziggo Sport aan dat hij verwacht dat Red Bull druk is in de fabriek om de huidige bolide te verbeteren. 'Ze zitten niet stil', aldus de reporter. Als voorbeeld geeft hij de achtervleugel van Mercedes. Mocht deze in Jeddah toegestaan worden door de FIA, verwacht hij eenzelfde constructie snel op de wagen van het team van Verstappen te zien.

Plooij stelt dat Red Bull voldoende informatie heeft om eenzelfde constructie te maken voor de eigen bolide en verwacht dan ook zeker dat het team niet stil blijft zitten. 'Ze weten hoe die vleugel werkt. Als het niet wordt bestraft, wat denk je dat ze dan doen?', zo hint hij naar een update van de vleugel. 'Zo gaat dat. Ze zijn zo gedreven. Wolff heeft ze beledigd en nu zijn ze pissig.'

Red Bull grijpt elke kans aan

Ook tafelgenoot Renger van der Zande verwacht nog wel wat updates, zeker nu de titel in zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap zo dichtbij is voor het team uit Milton Keynes, na vele jaren de dominantie van Mercedes te hebben moeten aanschouwen. 'In de fabriek zijn ze nu heel hard aan het werk. Elke update die ze kunnen pakken, die pakken ze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws