Laumans: '95 procent kans op Formule E-race in Eindhoven in 2022' Formule E
Formule E

Laumans: '95 procent kans op Formule E-race in Eindhoven in 2022'

Laumans: '95 procent kans op Formule E-race in Eindhoven in 2022'

Peter-Paul Laumans, werkzaam voor de Stichting Formula-Eindhoven, meldt dat de kans groot is dat Eindhoven in het voorjaar van 2022 een Formule E-race gaat organiseren. Volgens Laumans is het evenement, dat vijftien tot twintig miljoen euro per jaar gaat kosten, zo goed als rond.

'Ik zou zeggen: 95 procent', stelt Laumans in gesprek met BNR wanneer hem gevraagd wordt naar de waarschijnlijkheid dat het Nederlandse Formule E-project definitief doorgaat. In maart zal de FIA definitief een akkoord geven op het evenement.

Aan het plan voor een E-Prix is volgens het nieuwsmedium al ruim twee jaar gewerkt en de eerste editie zou plaats gaan vinden in het voorjaar van 2022. Naast de terugkeer van de Formule 1 kan Nederland er dus een tweede race-evenement bijkrijgen vanaf dan.

Straatcircuit aan de hand van Tilke

De afgelopen periode heeft de organisatie van de Formule E gekeken naar hoe een elektrische race te realiseren is in Eindhoven. E-Prixs worden namelijk exclusief verreden op straatcircuits. Er lagen drie ontwerpen voor een straatcircuit in Eindhoven, waarvan er nu nog één over is.

Zo'n ontwerp moet dan door een onafhankelijke ontwerper beoordeeld worden op veiligheidseisen en de criteria die de FIA stelt aan een straatcircuit. 'Dat is gebeurd. We hebben een rapport gekregen, dus we weten wat er nu nog allemaal aangepast moet worden', bevestigt Laumans.

De ontwerper die het straatcircuit in Eindhoven onder zijn hoede genomen heeft is niemand minder dan Hermann Tilke. De Duitser heeft talloze ontwerpen op zijn naam staan en is verantwoordelijk geweest voor diverse circuits op de huidige Formule 1-kalender, zoals Baku City Circuit, Sochi Autodrom, Yas Marina Circuit en Circuit of the Americas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws