Update | Organisatie virtuele 24u Le Mans stelt onderzoek in na beklag Verstappen Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Organisatie virtuele 24u Le Mans stelt onderzoek in na beklag Verstappen

Update | Organisatie virtuele 24u Le Mans stelt onderzoek in na beklag Verstappen

Max Verstappen heeft de virtuele 24 uur van Le Mans niet kunnen uitrijden. De Nederlander is samen met zijn team uitgevallen door terugkerende verbindingsproblemen met de software van rFactor 2, de simulatie waarin de endurancerace wordt verreden.

Verstappen heeft niet bepaald een gelukkig huwelijk met de virtuele Le Mans-race. De afgelopen twee edities viel de coureur van Red Bull Racing ook al uit. In 2020 door serverproblemen en in 2022 door een ongeval, waarin hij de motor van zijn LMP-bolide terminaal beschadigde. In 2023 sloeg het noodlot opnieuw toe, ditmaal door meerdere verbindingsproblemen met rFactor 2.

De problemen troffen niet alleen Verstappen, die deelnam in de Team Redline-auto met startnummer 1. Op zaterdagavond werd de wedstrijd al enkele keren stilgelegd door serverproblemen. Op dat punt deed de #1 Redline nog volop mee om de eindzege op het virtuele Circuit de la Sarthe, samen met de Redline-bolide met startnummer 2 en de wagens van Porsche Coanda.

Op de vroege zondagochtend werd Verstappen, die toen weer achter het stuur zat van zijn LMP-bolide, getroffen door verbindingsproblemen. Daardoor werd hij teruggezet in de pitstraat. Eenmaal weer op de baan kreeg hij de verloren tijd niet terug van de wedstrijdleiding en na een tweede verbindingsprobleem later op de ochtend werd net voor 8:30u besloten om de #1 Redline terug te trekken uit de race.

Verstappen niet enige bekende naam op virtueel Le Mans

Verstappen was niet de enige bekende naam die meedeed aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Zo deed Formule 2-kampioen Felipe Drugovich mee in de andere wagen van Redline. Ook Beitske Visser deed mee, zij het in een BMW M8 in de GTE-klasse. Oud-F1-coureur Romain Grosjean deed mee met zijn eigen R8G Esports, terwijl Bent Viscaal plaatsnam achter het online stuur van Vanwall.

Update 8:18u (16/1) | Organisatie virtuele 24u Le Mans stelt onderzoek in na beklag Verstappen

De organisatie van de virtuele 24 uur van Le Mans heeft de makers van rFactor 2, de simulatie waarin de race werd verreden, gevraagd om te onderzoeken hoe de verbindingsproblemen tijdens de wedstrijd tot stand kwamen. Onder meer Max Verstappen ondervond hinder door problemen met de server van het spel en trok zich zelfs terug uit de race, nadat de wedstrijdleiding de verloren tijd niet goed wilde maken.

Zaterdagavond is naar buitengekomen dat de makers van rFactor 2 op verzoek van de organisatie van de Le Mans Virtual Series een onderzoek instellen naar de verbindingsproblemen. Zo werd de race enkele keren stilgelegd door DDoS-aanvallen nadat IP-adressen bewust of onbewust werden gedeeld. Ook virtuele regenval had te maken met de verbindingsproblemen.

Het was niet de eerste keer dat verbindingsproblemen voorkwamen tijdens de virtuele endurancerace. De afgelopen twee edities waren er ook al problemen met de server, waardoor Verstappen met zijn team tot twee keer toe uitviel. Dit jaar was het niet anders en de Nederlander, rijdend namens Team Redline, zei nooit meer mee te willen doen aan dit evenement - in ieder geval niet zolang rFactor 2 het gekozen platform ervoor is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws