Magnussen heeft hoge verwachtingen van Haas door komst nieuwe titelsponsor Formule 1
Formule 1

Magnussen heeft hoge verwachtingen van Haas door komst nieuwe titelsponsor

Magnussen heeft hoge verwachtingen van Haas door komst nieuwe titelsponsor

Haas-coureur Kevin Magnussen verwacht dat er voor de Amerikaanse renstal goede dingen zullen komen dankzij de nieuwe titelsponsor. Afgelopen jaar maakte het team bekend in zee te gaan met MoneyGram en kan daardoor meer investeren. Komend seizoen moet daardoor al effect zichtbaar zijn op verschillende gebieden.

Magnussen heeft hoge verwachtingen met de komst van de nieuwe titelsponsor. 'Er komen een aantal goede dingen onze kant op', begint Magnussen tegenover de Britse tak van GPFans. 'We hebben nu MoneyGram als titelsponsor, en dat stelt ons in staat om meer te investeren in bepaalde gebieden', voegt de coureur eraan toe. Het afgelopen jaar wist Haas het budgetplafond van 140 miljoen dollar niet te bereiken, maar komend seizoen is 135 miljoen dollar haalbaar.

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, liet eerder al weten dat het team grote stappen kan gaan zetten met een groter budget. Magnussen sluit zich daarbij aan. 'Ik ben natuurlijk niet betrokken bij dat deel, of neem daar geen beslissingen over, maar ik neem aan dat dat het geval zou zijn. De samenwerking gaat op veel verschillende manieren helpen', verwacht de Deense coureur.

Magnussen: 'Haas kan nog verbeteren'

Doordat Haas nu stabieler is, zal volgens Magnussen in 2023 al effect zichtbaar moeten zijn. 'Het team heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug waarin sommige mensen zijn vertrokken en we nieuwe mensen hebben aangetrokken. Deze groep moet zich settelen, want als je nieuwe mensen binnenkrijgt, hoewel ze supergetalenteerd en zeer capabel zijn, heeft het toch tijd nodig om zich te settelen', vervolgt de dertigjarige. 'Dat was dit jaar ook onderdeel van het proces, om het team samen te stellen en dan die gewenningsperiode te hebben en dat gaat gebeuren. Het is tot op zekere hoogte al gebeurd en het zal in de winter en in 2023 gebeuren.'

Komend seizoen verwacht de Haas-coureur dat het allemaal samenkomt. 'Vorig jaar hebben we één upgrade doorgevoerd en hopelijk kunnen onze aerodynamische jongens meer pogingen ondernemen om prestaties op de auto te zetten, en dan gaan we groeien op verschillende gebieden. Met alles wat we op het circuit doen, strategisch en operationeel gezien met bijvoorbeeld pitstops, zijn er zijn veel dingen die voor verbetering vatbaar zijn', eindigt Magnussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws