Update | Verstappen geeft nipt toe op Hamilton op lijst bestbetaalde sporters Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen geeft nipt toe op Hamilton op lijst bestbetaalde sporters

Update | Verstappen geeft nipt toe op Hamilton op lijst bestbetaalde sporters

Max Verstappen staat er ook financieel uitermate goed voor, zo blijkt uit de laatste cijfers van zakenblad Forbes. De Formule 1-coureur van Red Bull Racing zou volgens die cijfers de op-twee-na bestbetaalde sportman van 25 jaar of jonger ter wereld zijn in 2023.

Verstappen doet enkel onder van stervoetballer Kylian Mbappé en American Football-speler Kyler Murray. Het jaarinkomen van Verstappen wordt geschat op 64 miljoen dollar, omgerekend zo'n 59,1 miljoen euro. De inkomsten van de 25-jarige Nederlander komen met afstand voor het grootste deel uit zijn contract, dat goed is voor 40 miljoen dollar per jaar en nog eens 20 miljoen dollar aan bonussen. Die krijgt hij voor het winnen van races en kampioenschappen.

Opvallend is vooral dat Verstappen buiten de baan helemaal niet zo veel lijkt te verdienen - in ieder geval niet in verhouding tot zijn sportieve inkomsten. Forbes schat het inkomen van de tweevoudig wereldkampioen buiten de baan namelijk op 'slechts' 4 miljoen dollar. Dit zijn sponsordeals en andere samenwerkingen die een sportman aangaat. Vergeleken met zijn sportieve inkomsten valt dit dus relatief mee.

Verstappen verdient helft van jaarinkomen Mbappé

De Red Bull-coureur moet zijn financiële meerderen dus erkennen in NFL-speler Murray en Paris Saint-Germain-aanvaller Mbappé. Murray zou in totaal 70,5 miljoen dollar verdienen, waarvan 67 miljoen dollar voorkomt uit zijn contract. Mbappé heeft zijn inkomen het afgelopen jaar echter weten te verdubbelen en staat ver bovenaan met een geschat jaarinkomen van 120 miljoen dollar. Alleen al 100 miljoen dollar verdient de WK-winnaar van 2018 op het veld.

Update 16:12u (18/05) | Verstappen geeft nipt toe op Hamilton op lijst bestbetaalde sporters

Max Verstappen moet nipt zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton op de lijst van bestbetaalde sporters in 2023. Dat blijkt uit cijfers van zakenblad Forbes. De respectievelijk Red Bull Racing- en Mercedes-coureurs staan daarnaast niet in de top twintig van diezelfde lijst, die wordt aangevoerd door vijfvoudig Gouden Bal-winnaar Cristiano Ronaldo.

Verstappen, die wel in de top drie staat van bestbetaalde sporters tot en met 25 jaar oud, verdient zo'n 64 miljoen dollar per jaar. Oud-titelrivaal Hamilton verdient een miljoen dollar meer per jaar, waardoor hun posities op de lijst uitkomen op de plekken 21 en 22. Ronaldo's inkomen wordt geschat op maar liefst 136 miljoen dollar. De Portugese voetballer wordt gevolgd door sportgenoten Lionel Messi (130 miljoen dollar) en Kylian Mbappé (120 miljoen dollar).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws